18.10.2016

DİN GÖREVLİLERİNDEN ÖĞRENCİLERE BURS ATAĞI

Sivas İl Müftülüğü bünyesinde görev yapan İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticilerinin  katılımıyla Ekim ayı olağan personel toplantısı gerçekleştirilerek toplantıda öğrencilere burs yardımı yapılmasına karar verildi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen personel toplantısına Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı’da katıldı. Vali Yardımcısı Kalaylı toplantıda Sivas Hizmet Vakfının çalışmaları hakkında bilgiler vererek vakfın;  “Yiğidolar Öğrencisine Sahip Çıkıyor, 5 Bin Lisans Öğrencisine Burs Kampanyası” konusunda din görevlilerini bilgilendirerek desteklerini beklediklerini ifade etti.

Konuşmasının devamında Kalaylı; “Sivas’ta okuyan 60 bin dolayında öğrencimiz var. Hem Sivas ili hem de Sivas dışında okuyan öğrencilerimiz var. Hepimiz öğrencilik dönemi yaşadık. Dolayısıyla oldukça zor ve meşakkatli bir süreç. Bu konuda devletimiz barınma, yurt ve burs imkanlarını artırdı ve yaygınlaştırdı. Bunlar yapılırken bizlerde Sayın Valimiz başkanlığında  Sivas Hizmet Vakfı bünyesinde Yiğidolar öğrencilerine sahip çıkıyor, 5 bin öğrenciye burs kampanyası kapsamında destek olunmaya başlandı. İhtiyaç sahibi öğrencilerin bu anlamda desteklenmesi ve bunları yaparken genel bütçeden değil tamamen hayırseverlerin katkısı ile yardımlar yapılacak. Bizler veren el ile alan el arasında köprü olacağız” dedi.

Başvuru sayılarının her geçen gün arttığını söyleyen Kalaylı, “4 bin 600 başvuru aldık. Kriterlerimiz var. Üniversite okuyan,  şehit,  gazi ve engelli öğrencilerimiz bizim için önemli. Bu değerlendirmeleri valilik olarak yapıyoruz. Bu konuda İstanbul’da Sivas tanıtım günleri gerçekleştirildi. Her platformda, bu projeden bahsediyoruz. Projenin amacının ne olduğunu, neyi kapsadığını ifade ediyor, her aşamada ve  her zaman hayırseverlerin desteğini bekliyoruz” diye konuştu

Sivas İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ise kampanyaya destek olacaklarını ifade ederek 40-50 öğrenciye burs vermek için çalışma yapacaklarını belirterek, “Tüm din görevlisi  arkadaşlarımızdan talepte bulunmak istiyorum. Gelin bu projeye müftülük olarak destek verelim. 40-50 öğrenciyi müftülük olarak biz burslandırabiliriz. Bizim her bir arkadaşımız memleketimizin, milletimizin, çocuklarına sahip çıkmaları gerekiyor. Bütün personelimiz ayda 10-20 lira katkı sunsa 50 öğrenciye burs verebiliriz. İnşallah yapacağımız bu çalışmayla belli bir öğrenciye burs vermiş oluruz” şeklinde konuştu.