24.11.2016

Afgan Bayan Polis Adaylarına İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan tarafından konferans verildi.

Polis Meslek Yüksek Okulunda eğitim gören Afgan Polis Adaylarına İl Müftüsü Şükrü Balkan tarafından “İslam’da Birlik Beraberlik ve Kardeşlik Ahlakı” konulu konferans verdi.

Polis Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda tercüman eşliğinde gerçekleştirilen konferansta konuşan İl Müftüsü Balkan, kardeşlik kavramı üzerinde durarak;  İslâm kardeşliğinin soy, sop, ırk, renk, dil, bölge temelinde bir kardeşlik olmadığını belirterek “Bizim kardeşliğimiz geçici menfaatler üzerine kurulan bir kardeşlik değil, bizim kardeşliğimiz iman kardeşliğidir.” dedi

Balkan konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Dünyanın neresinde yaşarsak yaşayalım. Dünyanın neresinde olursak olalım. Hangi kavimden, hangi bölgeden gelirsek gelelim. Aynı dine inanan, aynı peygambere ve onun Allah’tan getirdiklerine tabi olan biz müslümanlar katıksız ve şüphesiz iman kardeşiyizdir. Bu kardeşliği gerçek manada kavradığımız takdirde hep birlikte başaramayacağımız bir iş yoktur. Görüyoruz ki bugün her zamankinden daha çok bu kardeşliğe muhtacız. Dünyada Müslümanlar üzerinde oynan oyunlar ve Müslümanlara yapılan zulümler hep birlik ve beraberliğimizi bozmak üzerine. Bizim onlara karşı en güçlü silahımız gerçek anlamda kardeşlik ruhunu yaşatıp bir ve beraber olmamızdır” ifadelerini kullandı.

Program sonunda polis okulu yönetimi konuşmalarından dolayı Müftü Balkan’a teşekkür ederek zırhlı osmanlı askeri biblosu hediye etti.

Öte yandan okul yönetimi tarafından yapılan açıklamada Afgan Polis Adaylarına dini ve manevi anlamda konferansların devam edeceği belirtildi.