29.12.2016

SİVAS MÜFTÜLÜĞÜNDEN  HALEP'E YARDIM

Halep için başlatılan yardım kampanyası kapsamında Sivas İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sivas Şubesi aracılığıyla 'Halep'te İnsanlık Ölmesin' sloganı ile 3 TIR yardım malzemesi toplandı.

Din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticilerinin de destek verdiği 3 TIR'lık yardım  malzemesi için Abdülvehhab Gazi Yatılı Kız Kur’an Kursu önünde tören düzenlendi. Törende konuşan İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, "Ülkemizin yanı başında büyük sıkıntılarla boğuşmakta olan din kardeşlerimiz var. Bizim milletimiz bu konuda son derece duyarlıdır. İnşallah yardımlarımızın devamı gelecektir. Bu hem bir insanlık görevi, hemde en önemlisi bizim İslami görevimizdir. Din kardeşlerimizi bu noktada mağdur bırakmamamız gerekiyor" dedi.

Açıklamanın ardından 1 TIR çocuk ve yetişkin giyim malzemesi ve 2 TIR kuru gıdadan oluşan yardım malzemesi dualarla Halep'e gönderildi.