19.07.2017

Şahin ve Altınsoy Hafızlık Projesi kapmasında gerçekleştirilen kursları ziyaret etti.

İl Müftü Vekili Mehmet Şahin ve Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy Hafızlık Projesi kapsamında gerçekleştirilen kursları ziyaret etti. İlk olarak kız öğrencilerin kursa alındığı Mustafa Taki İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret eden Şahin ve Altınsoy daha sonra erkek öğrencilerin kursa alındığı Kılıçarslan İlkokulu’nu ziyaret ederek kursa katılan öğrencilerle bir süre sohbet ettiler.

Kurslar hakkında değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Hafızlık Projesinin önemine değinerek, “bu proje Türkiye’nin göz bebeği projesidir” dedi. Altınsoy şu ifadeleri kullandı:

“Bu proje Türkiye’de 17 ilde yürütülmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu bu projeyi Diyanet İşleri Başkanlığımız ile birlikte yürütüyoruz. İllerde de bu işin koordinatörlüğünü Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Müftülüğümüz yapmaktadır. Geçen sene çok başarılı bir şekilde başladık. 220 öğrencimizi hafızlık imam hatip ortaokuluna aldık. Onların 175’i şuanda hafızlığa başladılar. Bu sene de yine bin 225 öğrencimiz müracaat etti. Bunların içinden 320 tane öğrencimizi seçtik. Erkek öğrencilerimiz Kılıçaslan İlkokulu’nda kız öğrencilerimiz de Mustafa Taki İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitim alıyorlar. Bunların içerisinden hafızlığa meyilli, kapasitesi olan arkadaşlarımızı seçip 150 kişi kadar öğrenci alacağız. İnşallah bunlar hem imam hatip ortaokulunu hem hafızlıklarını devam ettirecekler. “ ifadelerini kullandı.

Müftü Vekili Mehmet Şahin ise projenin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü belirterek, bu noktada özveri ile çalışan ve projeye katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Şahin; “2016-2017- Eğitim öğretim döneminde Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol neticesinde proje okullar olarak seçilen imam hatip ortaokulu öğrencilerimize yönelik hafızlık projesi kapsamında eğitim öğretim çalışması başlatıldı. Geçen yıldan bugüne kadar gelinen seviyeye baktığımızda büyük bir başarıyla bu proje devam ediyor.” dedi.

Ziyarette Milli Eğitim Şube Müdürü Fehmi Tutkun ile İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Mustafa Duran’da hazır bulundu.