13.10.2017

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE  YÖNELİK KONFERANS DÜZENLENDİ.

2017 yılı "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Haticet'ül Kübra Kız Öğrenci Yurdunda İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "Cami, Şehir ve Medeniyet" konulu konferans düzenlendi.

Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği programda Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Esra Gök;  İslam’ın birey, toplum ve dünya tasavvurunda önemli bir yer tutan,  Müslüman bilincin 3 köklü kavramını ve bunların İslam’la, hayat ilişkisini anlattı.  Vaiz Gök konferansının devamında  şu ifadelere yer verdi. “İslam medeniyetine ilk harç, hicret yolunda inşa edilen camiyle konuldu. Böylece  dinin ve hayatın odak noktası olarak cami adeta bir kalp görevi görmüştür.  İslam medeniyetinin doğurgan kurumu olarak ifade edilen caminin en ideal anlamına Peygamber Efendimiz (s.a.v) döneminde sahip olmuştur. Bu anlamda İslam medeniyeti,  insanın bedeninden çok yüreğinin önemsendiği bir gönül medeniyetidir.” dedi

Konuşmasının sonunda “Camileri madden ve manen imar ederek asli fonksiyonuna uygun olarak sadece mekân birliği değil, ruh birlikteliğiyle tevhit çizgisinde, kardeşlik ekseninde buluşturulması gerekmektedir." diyen Vaiz Gök;  "Şehirlerimizde bulunan camiler  ruhumuzun aynası aynı zamanda bizlerin kimliğidir. İnsanın anlam arayışına ve ihtiyaçlarına istenilen düzeyde cevap veren, sadece dini faaliyet mahalliyle mukayyet kalmayan bir cami modelinin geliştirilmesi ve böyle sadece  günde 5 vakit uğranılan mekanlar değil, ruhun ve yüreğin anlam bulduğu her daim ihtiyaç duyulan mekanlar haline getirilmelidir.” diye konuştu.