05.01.2018

İl Müftüsü Şükrü Balkan İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle söyleşi yaptı.

Abdussamed Bal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Toplantı Salonunda gerçekleşen söyleşi programında İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan “Kur’an ve Sünnete Göre Yaşama” konusunda öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi.

İl Müftüsü Şükrü Balkan konuşmasında şunları kaydetti; “Yüce kitabımız Kur’an-ın hedeflediği bir toplumun en belirgin özelliği, Allah’a teslim olmuş kullar olabilmek ve yalnız Allah’a ibadet etmek ve yalnız Allah’tan yardım istemektir. Müslümanın, Allah ile olan bağını en güçlü ve samimi hale getiren şey  Kur’an ve sünnettir. Kur’an-ı doğru okuyup anlamaya gayret gösteren ve hayat tarzını, dünya görüşünü Kur’an'a ve sünnete göre şekillendiren insan; Kur’an'ın tarif ettiği mü’min profilidir.  Kıymetli öğrenciler,  Hz. Peygamberin yani sünneti seniyyenin kılavuzluğuna her zaman ihtiyaç vardır. Çünkü Yüce Kitabımız Kur’an’dan  sonra Peygamberimiz ve onun sünneti İslam’ın ikinci temel kaynağıdır. Kaynağını Kur’an ve sünnetten almayan her düşünce, söz ve davranış şüphelidir.” İfadelerinde bulundu.

Müslümanın  hedef insanı olduğunu belirten Müftü Balkan, sözlerine şöyle devam etti: “Sizler şimdi en genç çağınızdasınız. Hedeflerinizi ortaya koyup o yolda çalışmalısınız. Bu hedef sadece çalışma hayatı için değil her alanda hedefleriniz olmalı, mesela; sizler geleceğin annelerisiniz.  Hedefinizde, ‘Ben ilerde çocuklarım için Allah’ın ve Resulünün istediği gibi bir anne olacağım ve çocuklarımı da inşallah bu şekilde yetiştireceğim’ deyip şimdiden bu konuda kendinizi yetiştirip hedefleriniz doğrultusunda okuyup-öğrenmelisiniz.” diye konuştu.

Söyleşi programı öğrencilerin sorularıyla devam etti.