11.07.2018

İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERE YAZ KUR'AN KURSU AÇILDI

Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi ve İl Müftülüğü tarafından engelli öğrencilere yaz Kur’an Kursu açıldı. Sivas Belediyesi Engelliler Kültür Merkezi’nde gerçekleştiren kurslarda ilkokul dâhil olmak üzere lise öğrencilerinden oluşan 16 öğrenci Kur’an-ı Kerim kursuna katılıyor.

Sabah evlerinden araçla alınan öğrenciler saat 12.30'a kadar Engelliler Kültür Merkezi’nde ders görüyor. Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri kız öğrencilere verilen kurs, Perşembe ve Cuma günleri de erkek öğrenciler için düzenleniyor. Kursta öğrencilere Selim Ağa Cami İmam-Hatibi Bedrettin Kocaman ve Sivas Müftülüğü İşitme Engelliler Kuran Kursu Öğreticisi Amine Kesgin ders veriyor.

25 Haziran’da başlayan yaz Kur’an Kursu 17 Ağustos’ta son bulacak. Bugün gerçekleştirilen derse, kısa adı CENGEL olan Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi’nin kurucusu ve aynı zamanda Rektör Danışmanı olan Prof. Dr. Recep Toparlı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ve İl Müftüsü Yusuf Akkuş katılarak öğrencilere başarılar diledi.

Ziyarette konuşan İl Müftüsü  Akkuş, engelli öğrencilere verilen hizmetin önemli olduğuna değinerek, “Buna vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Yaz Kur’an Kurslarına ek olarak İl Müftülüğümüz, Sivas Belediyemiz ve Cumhuriyet Üniversitemiz tarafından işitme engelli öğrencilerimize yönelik kurs açıldı. Bunun örnekleri ülkemizin çeşitli şehirlerinde var. Hem işitme, hem görme engelli kardeşlerimize yönelik kurslar mevcut. Ailelerin de bu konuda duyarlı olmaları gerekiyor. Buralarda öğrencilerin hem dini bilgileri, hem de arkadaşlıkları gelişiyor.” dedi.

Prof. Dr. Recep Toparlı da; “Pırıl pırıl gençlerimiz burada kurumların birlikteliğinde güzel bir kurstan faydalanıyor. Belediyemiz yer tahsis etti, Üniversitemiz araç tahsis etti. Öğrencilerimiz sabah evlerinden alınıyor ve öğlende evlerine bırakılıyor. Bu konuda öğrencilerimizin aileleri de uygulamadan çok memnunlar. Bizler bu kardeşlerimize engel olamayacağız, destek olacağız. Ben bu konuda emek veren herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Son olarak söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, “Bu dünya imtihan dünyası… İmtihanı kazanmak kolay değil, bu konuda bizler üzerimize düşeni yapmalıyız. Yıllarca engelli gruplarındaki vatandaşlarımız çok bilgisiz kaldı. Son yıllarda Cumhurbaşkanımızın talimatı ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın destekleriyle dini hizmetler konusunda önemli yol alındı. Bu noktada Sivas Belediyesi olarak aynı zamanda Üniversite de Cengel'in kurulmasıyla, kurumlar arası birliktelikte önemli yol alındı. Bu hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Müftü Yusuf Akkuş, Rektör Danışmanı Toparlı ve Başkan Yardımcısı Özaydın tarafından öğrencilere Elif-Ba” Kitabı ile Kur’an-ı Kerim hediye edildi.