24.10.2016

KIZ ÖĞRENCİLERİMİZİN HAFIZLIK SEVİNCİ

Sivas İl Müftülüğüne bağlı hafızlık Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 20 kız öğrenci yapılan törenle icazetlerini aldı.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen icazet merasimine İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Müftü Yardımcısı Hüseyin Karayaka, Kur’an Kursu öğreticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan icazet programının açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Şükrü Balkan, hafız olan öğrencilerin bugün bayram günü olduğunu söyleyerek şunları dile getirdi. “Mukaddes vahyi gönlüne işleyen Allah’ın nasipli kulları, her iki dünyada nimet verilen kıymetli hafızlarımız ve aileleri. Bugün yavrularımızın bayram günü, hafızlık gibi yüce bir görevi omuzlarına alan öğrencilerimiz inşallah bu sorumlulukla hem dünyada hem ahirette Yüce Rabbimizin nimet verilen kullarından olacaklar. Yüce Kitabımızın çağrısına gönlünü vermek, onu anlamak ve öğretilerini yaşamak için atmış oldukları bu ilk ve en büyük adımla inşallah her daim kitabımızın gösterdiği dosdoğru yol üzerine olurlar. “ ifadelerini kullandı.

Müftü Balkan; sözlerinin sonunda Kur’an kursu öğreticilerine de  teşekkür ederek; “Eğitim süreci yıllar alan ve büyük bir özveriyle yürütülen hafızlık eğitiminde en önemli görev ve sorumluluk hiç şüphesiz  Kur'an kursu öğreticilerimize düşmektedir.  Bu manada emeklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Hanımlara özel olarak devam eden tören programında Kur’an Kursu öğrencilerinin seslendirdiği esma zikri davetlilerden büyük beğeni topladı. 4-6 yaş Kur'an kursunda okuyan öğrencilerin okuduğu ilahilerin ardından. Hafız olan 20 öğrenciye hocaları tarafından icazet ve taçları takılarak çeşitli hediyeler takdim edildi. Yapılan dua ile  tören sona erdi.