23.11.2016

Kur’an Kursu Öğreticilerine “Hz. Peygamberin Eğitim Metodu” konulu konferans düzenlendi...

Sivas İl Müftülüğü tarafından öğretmenler günü kapsamında Kur’an Kursu öğreticilerine Müftülük konferans salonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç tarafından “Hz. Peygamberin Eğitim Metodu” konulu konferans verildi.

Öğreticilerin yoğun ilgi gösterdiği konferans Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra kürsüye gelen Prof Dr. Ünal Kılıç, Peygamberimizin eğitiminde kullandığı üsluba dikkat çekerek,  Hz. Peygamberin her zaman öğreteceği ve öğütleyeceği her konuyu en uygun ve en güzel bir üslupla anlattığını ve tebliğde de aynı metodu kullandığını ifade etti.  Prof. Dr. Kılıç; “ Efendimiz (sav) evrensel bir eğitim-öğretim sistemi getirmiş ve bütün ruhları, bütün akılları, bütün vicdanları ideal ufka yükseltecek bir mesaj bırakmıştır. Peygamberimiz öğrettiği ve öğütlediği her konuyu en uygun ve en güzel şekilde anlatarak asrı saadet toplumunu oluşturmuştur.”diye konuştu. Konuşmasının son kısmında Hz. Peygamberin öğreticilik yönüne de vurgu yapan Kılıç,  daha sonra katılımlarından dolayı Kur’an Kursu öğreticilerine teşekkür ederek tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü tebrik etti.

Konferans tasavvuf musiki dinletisi sona erdi. Programa Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri, Vaizler ve Kur’an Kursu öğreticileri katıldı.