05.12.2016

Daire Başkanı Akbulut, Kur’an Kursu Öğreticileriyle bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, ilimizde görev yapan Kur’an Kursu Öğreticileriyle bir toplantı yaptı.

İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren Sivas İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Vaiz Gönül Taşçı, Büronun Sivas’ta yaptığı çalışmaları anlattı.  Daha sonra kürüsüye gelen Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut Kur’an Kursu Öğreticilerine hitap etti. Daire Başkanı Sedide Akbulut, Diyanet İşleri Başkanlığının sadece ülkemizde değil artık birçok ülkede hizmet yaptığını, yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da, dinin yanlış ve yanlı yorumuyla ortaya çıkabilecek suiistimallere mahal bırakmayacak bilgiyi günümüz farklı iletişim vasıtalarıyla vatandaş, soydaş ve dindaşlarımızın dikkatine sunduğunu ifade etti.

Din görevlilerinin, görevden öte din gönüllüsü olduğunu vurgulayan Başkan Akbulut, , din hizmeti sunan bütün personelin aidiyet duygusuyla hareket etmesi gerektiğini, farklılıkları bir kenara bırakarak insanlara fayda odaklı bir hizmet sunmak gerektiğinin altını çizdi.

Akbulut; din gönüllüsünün zaman ve mekân odaklı çalışmasının düşünülemeyeceğini, din gönüllüsünün her zaman hizmette hazır olduğunu söyleyerek. ’’ Sizler Kur'an Kurslarımıza her gün gelen öğrencilerimize umut dağıtacak güçte olmalısınız. Bu nedenle sizler din görevlisi değil din gönüllüsüsünüz. Gönlünüz herkese açık olmalı, zamanlı çalışan değil devamlı çalışan ve üreten bireylersiniz. Sizlerin arasındaki bir çekişme ve husumet sadece size zarar vermez temsil ettiğiniz makamı da yaralar’’

Konuşmasında Diyanet işleri Başkanlığının çalışmalarından da söz eden Akbulut, Başkanlığın yaptığı çalışma ve söylemlerin her zaman arkasında olduklarını belirtti.