06.12.2016

İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Eğitimde İşbirliği Protokolü” imzalandı.

İl Müftülüğü makamında gerçekleştirilen imza törenine İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ile Müftü Yardımcısı Hüseyin Karayaka ve Milli Eğitim Şube Müdürü Fehmi Tutkun katıldı.

Sivas’ta eğitim-öğretimin kalitesi ve niteliğini artırmak için kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yapıldığını belirten Milli Eğitim Müdürü Altınsoy, din öğretiminde hem öğrenci hem de öğretmenlerin bilgi ve donanımlarının artırılması amacıyla Sivas İl Müftülüğü ile “Eğitimde İşbirliği” protokolü imzaladıklarını söyledi. Altınsoy, kendilerine gereken desteği sağlayan İl Müftüsü Şükrü Balkan’a teşekkür etti. Müftü Balkan ise, eğitim-öğretim alanında yapılan işbirliğinin önemine dikkat çekerek, bu kapsamda üzerlerine düşen her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarının altını çizdi. Balkan, protokolün hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve İl Müftüsü Şükrü Balkan, “Eğitimde İşbirliği” protokolünü imzaladı.

Protokol ile resmi ve özel öğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilere milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerin kazandırılması hedefleniyor. Bu kapsamda imam hatip öğrencilerinin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Arapça ve İHL meslek dersi öğretmenlerinin mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak eğitim faaliyetlerine destek verilmesi, din görevlilerinin mesleki gelişimleri, din eğitim ve öğretiminde bilgi ve tecrübe paylaşımları kapsamında öğretmen ve okul yöneticileriyle işbirliği yapılması hedefleniyor