12.12.2016

Mevlid Kandili dualarla idrak edildi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s) doğumunun yıldönümü olan Mevlid Kandili Sivas’ta  ve ilçelerinde dualarla idrak edildi.

İl Müftülüğünün Paşa Caminde düzenlediği programda camileri dolduran genç, yaşlı, kadın erkek herkes ellerini, bu gecenin hürmetine bağışlanmak ve Allah´ın rahmetine mazhar olabilmek için açtı.

Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i şerifin ardından İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan vatandaşlara sohbet verdi. Müftü Balkan sözlerine İstanbul’da gerçekleştirilen menfur terör eylemini kınayarak başladı. “İstanbul’da gerçekleştirilen menfur terör saldırısında hayatlarını kaybeden kardeşlerimize rahmet diliyorum. Yüce Rabbimiz makamlarını âli eylesin. Yakınlarına sabırlar versin. Vatanımıza, birlik ve beraberliğimize göz diken, milletimize tuzaklar kurmaya çalışan terör örgütlerinin tuzaklarını Rabbimiz bu gece hürmetine kendilerine çevirsin. Islahları pekte mümkün görünmeyen bu şer güçlerini Rabbimiz kahru perişan etsin” dedi

Müftü Balkan daha sonra sohbetinde  Peygamber Efendimizin doğum zamanını ifade Mevlid Kandilinin öneminden bahsederek; ” Peygamber Efendimiz  (s.a.v) ile olan ilgi ve alâkamızı, münasebetimizi iyice gözden geçirip tefekkür etmeliyiz. Efendimiz (s.a.v)‘in sünnetini şahsi hayatımıza, iş hayatımıza ve ev hayatımıza uygulayabiliyor muyuz? Peygamberimiz (s.a.v) bizim hayatımızın neresinde? Bu soruların cevabını düşünerek,  Peygamberimizin müstesna hayatı ile ilgili eserler okuyarak bu işe başlamalıyız.”

Dünyanın karanlıktan aydınlığa Hz. Muhammed (s.a.s) ile çıktığına dikkat çeken Müftü Balkan;  “Müslümanlar olarak aydınlık günler istiyorsak;  Yüce Allah’ın bizlere ‘en güzel örnek’ olarak gönderdiğini söylediği peygamberimizin örnekliğini gerçek manada hayatımıza taşımamız gerekiyor” dedi.

Sohbetin ardından Müftü Yardımcısı Mehmet Şahin İstanbul’daki menfur terör saldırılarında hayatlarını kaybeden şehitlerimiz ve diğer tüm şehitlerimiz için okunan hatimlerin duasını gerçekleştirdi.