16.12.2016

Engelliler şehitlerimiz için mevlit okudu.

Sivas İl Müftülüğünün koordinesinde işitme, görme ve bedensel engelliler Ulu Cami’de düzenlenen programda Kur’an okudu. Mevlit, ilahi ve kaside seslendirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının engellilere yönelik illerde oluşturduğu koordinatörlük kapsamında Sivas İl Müftülüğü engelli koordinatörlüğü birimi engellilerin dini sorumluluklarını yerine getirmelerinde bilgilerini ve motivasyonlarını arttırmak, içinde bulundukları durum sebebiyle rahatlamalarını sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda Sivas İl Müftülüğünün öncülüğünde öğle namazı öncesi Ulu Cami’de, İstanbul Beşiktaş'taki bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için engellilerin görev aldığı bir mevlit programı düzenledi. Programda konuşan İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, yaklaşık 1 yıldır engellilere din hizmeti verilmesi noktasında ciddi çalışmalar yapıldığını belirterek, “Camilerimizin genelinde engelliler için ulaşılabilirlik ve erişilebilirlik çalışmalarımızı önemle takip etmekteyiz. Geçen yıl ilk defa işitme engelli bayanlar için Kur’an-ı Kerim sınıfı oluşturuldu. Bu yılda şuan itibariyle 44 işitme engelli kardeşimiz Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere dini eğitim almaktadır. Ayrıca ilimizde tüm engelli kardeşlerimize hitap edecek özel bir cami ve kurs projemizi hayata geçirmek için çalışmalarımız devam etmektedir” diyen Müftü Balkan konuşmasının sonunda engellileri programa hazırlayan din görevlisi Bedrettin Kocaman'a teşekkür etti.

Mevlit programında ilk olarak görme engelli Yasin Kızıl kabartma yazılı Kur'an-ı Kerim ile Abese Suresini okudu.  Daha sonra görme engelli din görevlisi Ömer Faruk Cesur tarafından Kur’an okunurken, görme engelli öğrenci Umut Ceran da ilahi söyledi. Bu sırada mevlide katılanlar gözyaşlarına hakim olamadı. Ardından doğuştan işitme engelli Sadettin Şenol tarafından Kur'an-ı Kerim ve bedensel engelli Muhammet Gökkaya tarafından mevlit okundu. Görme engelli  Ahmet Kızıl’da mevlit sonunda şehitlerimiz için dua etti. Programın sonunda görme engelli ve Halk Eğitiminde Öğretmen olarak görev yapan Selman Devecioğlu ise kısa bir konuşma yaparak kendilerine bu imkanın verilmesinden dolayı yetkililere teşekkür etti. Program il protokolü tarafından engellilere çeşitli hediyeler takdim edilmesiyle sona erdi.