27.01.2017

ŞEHİR PARKI VE YENİ CAMİ PROJESİ TOPLANTIDA ELE ALNDI

Vali Davut Gül, ilimize kazandırılacak olan yeni şehir parkı içerisindeki 7 bin kişilik caminin dernek yönetim kurulu toplantısına katıldı.

Sivas Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıda görüşlerini dile getiren Vali Gül, Sivas'a Selçuklu mimarisinde büyük bir camiye ihtiyaç olduğunu bu sebeple Sivas Merkez Camisi ve Külliyesi Derneği çatısı altında bir araya geldiklerini vurguladı.

Şehit cenazeleri, bayram namazları ve cuma namazlarında mevcut camilerin ihtiyaca cevap verememesi nedeniyle derneğin kente yeni bir cami kazandıracağını vurgulayan Gül, "Cami için ilk etapta Kızılırmak İlkokulu ve Halk Eğitim Merkezi’nin yeri düşünüldü. Ancak buradaki toplam alan camiye yetse de bahçeye izin vermiyor. Bizim 20-30 bin kişi ile namaz kılabileceğimiz bir alana ihtiyacımız var" dedi.

Şehir Parkı projesi kapsamında Kızılırmak İlkokulu ve Halk Eğitim Merkezi’nden başlayıp Selçuk Anadolu Lisesi’ne kadar olan alanın revize edileceğini ifade eden Gül, "Bunun içerisinde mevcut Öğretmenler Parkı olduğu gibi kalıyor. Kızılırmak İlkokulu ve Halk Eğitim Merkezi kalkıyor. Kot farkından dolayı bu binaların alt kısmı el sanatları çarşısı, daha alt zemin ise otopark olarak düzenleniyor. Mevcut Numune Hastanesi’nin olduğu yerde tarihi yapılar hariç tüm eski binalar kalkıyor. Kaldırılan eski binaların yerine camimiz inşa edilecek. 33 bin metre karelik Numune Hastanesi arazisinin yüzde 90’ı yeşil alan, camimizin alt kısmı ise kapalı otopark olacak" diye konuştu.

Vali Gül, yapılacak olan caminin örnek bir eser olacağını ve şehir dışından gelen misafirlerin görmeden kentten ayrılmayacağını dile getirerek, "Sırf bir bina yapalım gibi bir amacımız yok. Mimarımız Türkiye’nin en iyi mimarlarından biridir. Amacımız şehirle istişare edip talepleri alarak zaman içerisinde dernek yönetimimizle birlikte bu ibadet mekânını kente kazandırmaktır. İnşallah Sivas Merkez Camisi ve Külliyesi’ni ilimize kazandırmak bizlere nasip olur." şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ise 11 Ocak 2017 tarihinde derneğin kurulduğunu dile getirerek, 13 Şubat’ta olağan genel kurul yapılacağını söyledi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal da, İl Müftülüğü ile yapılan görüşmeler sonrası dernek kurulması için başvuruda bulunduklarını, gerçekleştirilen toplantıda dernek üyeleri ile bir araya gelip, hem tanışma hem de yapılabilecek çalışmaları konuşma imkânı bulduklarını ifade ederek bu çalışmaya herkesin sahip çıkması gerektiğini söyledi.