30.01.2017

BASIN AÇIKLAMASI

İlimizde yayın yapan yerel bir televizyon kuruluşunun ana haber bülteninde; kent meydanına yapılması planlanan camiye İl Müftümüzün karşı çıktığı aktarılmıştır. Yapılan haber kesinlikle gerçeği yansıtmamakta olup, projesi şuan çizim aşamasında olan caminin projelendirilme sürecinde, Sayın Valimizin riyasetinde  projeyi alan ilgili firmayla İl Müftümüz birebir görüşerek, yapılacak caminin ilimizin tarihi dokusana uygun ve mimari açıdan estetik bir şekilde olması için görüşlerini ilgili firma sahibine bizzat iletmiştir. Diğer yandan İl Müftümüzün yapılacak caminin bir dernek çatısı altında birleşerek ilimizin önde gelen hayırsever işadamlarının bu dernekte buluşmasına katkıda bulunması ve 27.01.2017 tarihinde Paşa Caminde yaptığı Cuma vaazının bir bölümünü yapılacak olan yeni camiye ayırarak konu hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirmesi, yapılan haberin ne kadar gerçek dışı olduğunu zaten göstermektedir.

Diğer bir husus ise eski numune hastanesi yerine sadece cami yapılacakmış gibi gösterilerek kamuoyunda yanlış anlaşılmalara yer verilmiştir. Ayrıca “cami 50 milyona mal olacak” ifadesi de ciddi manada abartılıdır. Yapılması planlanan cami 57 dönümlük park alanı projesinin bir kısmında yer almaktadır. İlimizin hızla kalkındığı ve başta Sayın Bakanımız ve Sayın Valimiz olmak üzere bütün devlet büyüklerimizin Sivas’ımız için en iyisini ve en güzelini yapmak istediği bir dönemde yapılacak olan bu çalışmaların kentimizin çehresini değiştireceği aşikardır.

Bu itibarla; park projesi içerisinde yapılması planlanan cami sadece bugünün şartları için düşünülmemelidir. İlimiz merkezinde Cuma Namazı, Bayram Namazı ve Cenaze Namazlarında halkımızın ne kadar büyük sıkıntılar çektiği görülmektedir.  Bu nedenle vatandaşlarımızın da yoğun talepleri doğrultusunda ilimiz merkezine yapılması planlanan caminin en büyük destekçisi İl Müftülüğümüz olacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Sivas İl Müftülüğü