24.04.2017

MİRAÇ KANDİLİ DUALARLA İDRAK EDİLDİ

Recep ayının 27. gecesi olarak bilinen Miraç Kandili dolayısıyla kandil programı düzenlendi.

Paşa Caminde düzenlenen kandil programına  yediden yetmişe yüzlerce vatandaş af ve mağfiret için ellerini semaya açtı.

Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve ilahiler ile mevlid-i şeriflerin seslendirildiği programda konuşan İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, “Kutsal yolculuğun gerçekleştiği gece Müslümanlar tarafından Kadir Gecesinden sonra en kutsal gece sayılmış ve bu gecenin ibadetle ihyası gelenekleşmiştir” diyerek,  “Allah-ü Teala Peygamber Efendimize bir ikram olarak miracı nasip etmiştir. Yüce Rabbimiz, Peygamberimize yedi kat semayı, cenneti, cehennemi, Sidre-i Münteha'yı göstermiş, meleklerin bile daha öteye gidemediği mesafeleri aşırmış ve Peygamberimizi huzuruna kabul etmiştir” dedi.

Müftü Balkan, sohbetinin devamında şunları kaydetti:

“Miraç kelime anlamı itibariyle sadece göklere doğru yükselmekten öte, insanın kendi seması olan kalbine ve iç dünyasına doğru da yapması gereken bir yolculuktur. Mescid-i Haram ve Mescid-i Aksa’da ve göklerde Hz Peygamber ile gerçekleşen bu kutlu yolculuk, bizlerinde manevi merkezi olan gönül dünyamızda gerçekleşmelidir. Rabbimizin biz kullarına bu gece hediye ettiği namazla gönül dünyamızı tekrar imar ederek O’na yaklaşalım, ellerimizi semaya, yaralı gönüllerimizi bizi bizden daha iyi bilen Mevla’ya açalım. Miracı yüreklerimizde doya doya yaşayalım”. dedi

Daha sonra Müftü Yardımcısı Hüseyin Karayaka tarafından dua yapıldı.