05.07.2017

Vali Gül, madde bağımlılığını bırakanlarla bir araya geldi.

Vali Davut Gül, İl Müftülüğünün “Maddeden Manaya” Madde Bağımlılarını Topluma Kazandırma Projesi kapsamında madde bağımlılığını bırakan 15 kişi ve aileleriyle birlikte müftülüğün düzenlediği yemekte bir araya geldi.

Tarihi İnönü Konağında düzenlenen programa Vali Davut Gül’ün yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Emniyet Müdürü Turan Aksoy, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Sivas AMATEM sorumluları ile projede görev alan din görevlileri, madde bağımlıları ve aileleri katıldı..

Madde bağımlılığından kurtulanların kendilerini tanıtmaları ile başlayan programda Vali Gül şöyle konuştu: “Projede en büyük başarı madde bağımlılığını bırakan sizlere aittir. Sizlerin her zaman yanınızda olduğumuzu unutmayın. Sizler büyük bir iş başardınız. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte yaşamınız daha güzel olacak. Bu projede emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bundan sonra inşallah daha sık bir araya geleceğiz” dedi.

İl Müftüsü Şükrü Balkan’da projeye 2014 yılında başladıklarını ifade ederek “Bu zamana kadar yaklaşık 200’e yakın madde bağımlısı kardeşimizle görüşmelerimiz oldu. Projemizi başarıyla tamamlayan kardeşlerimizi umre ile ödüllendirdik.  Projede görev alan din görevlilerimiz madde bağımlısı kardeşlerimizle yakından ilgilendiler. Hastane ve hastane sürecinden sonra bu kardeşlerimizi hiç yalnız bırakmadık onlara devamlı destek olduk ve olmaya devam ediyoruz. Projemizin başarılı olmasının en büyük nedenlerinden birisi madde bağımlısının maddeyi bırak istemesidir. Bu manada madde bağımlısı kardeşlerimizle görüşmelerimiz devam etmektedir. Bu sürecin her aşamasında madde bağımlısı kardeşlerimizle birlikteyiz. Projede bizlere desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Program dilek ve temennilerle sone erdi.