11.08.2017

Sivas'tan ilk hac kafilesi uğurlandı...

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara Sivas’tan giden hacı adayları, Otobüs Terminali’nde  dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Sivas’tan giden ilk hac kafilesinin hareketi öncesinde Sivas Otobüs Terminali’nde  düzenlenen törene, hacı adayları ve yakınları ile vatandaşlar katıldı.

İl Müftü Vekili Dr. Halil Taşpınar  törende yaptığı konuşmada "Allah’ın misafiri olarak kutsal bir yolculuğa çıkan hacı adaylarının yolculuklarının hayırlı olması” temennisinde bulundu.

“İslam Dininin temel ibadetlerinden birisi olan hac ibadetini yapan kişi Allah’ın bir emrini yerine getirmiş ve böylece O’nun rızasını kazanmayı amaçlamıştır.” diyen Müftü Vekili Taşpınar, “Ömründe bir defa hac görevini yerine getirebilecek olan  mü’minin, dini ve ahlaki özellikleri kazanabilmesi için yaptığı ibadetin bilincinde ve şuurunda olmalı, her davranışında Allah’ın rızasını elde etmeyi kendine gaye edinmelidir.” dedi

Taşpınar , “Rabbim, haccınızı ve diğer ibadetlerinizi kabul eylesin. haccın hikmet ve gayesini idrak ederek,  sağlık ve sıhhat içerisinde hac ibadetinizi yapmayı ve tekrar yuvanıza dönmeyi Yüce Allah sizlere ve tüm mü’min kardeşlerimize nasip etsin” duasıyla konuşmasını tamamladı.

Daha sonra Müftü Yardımcısı Mehmet Şahin’in yaptığı duanın ardından okunan ezan ile birlikte 340 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı.

Sivas’tan bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla 5 kafile halinde 446 vatandaşımız hac ibadetini yerine getirecek