04.10.2017

İL MÜFTÜLÜĞÜNÜN DÜZENLEDİĞİ PROGRAMLA DİN GÖREVLİLERİ BİR ARAYA GELDİ

İl Müftülüğünün 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlediği programda Sivas merkez ve köylerinde görev yapan din görevlileri bir araya geldi.

İl Müftülüğünün Selimiye Parkta düzenlediği programa İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, İl Müftü Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile din görevlileri katıldı.

Yemek ikramının ardından konuşan İl Müftüsü Şükrü Balkan,  personelin din görevlileri haftasını tebrik ederek “Din görevlisi olarak sorumluluklarımız çok fazla, bu sorumlulukların içerisinde belki de en önemlisi bizlerin birlik ve beraberlik içerisinde olmasıdır. Bizler, bir ve beraber olursak arkamızdaki cemaatte bir ve beraber olur.” dedi Müftü Balkan konuşmasının devamında Ataullah İskender’inin  “Allah’ın katında değer ve kıymetini öğrenmek istiyorsan, hangi işte seni ikâme ettiğine, seni hangi halde tuttuğuna bak” sözlerini hatırlatarak konuşmasını tamamlandı.

Daha sonra söz alan Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca’da din görevlilerinin haftasını tebrik ederek şunları kaydetti; “Hepimiz bir kader çizgisi içerisindeyiz ve bizlere verilmiş rolü oynuyoruz. Bu görevi ifa ederken görevimizi en iyi şekilde yapmalıyız. Görevini en iyi şekilde yerine getiren birisi görevini yerine getiremeyen bir kraldan daha üstündür” diye konuştu.