11.10.2017

HUZUREVİ PROGRAMLARI DEVAM EDİYOR

İl Müftülüğü vaizleri tarafından aylık mutat olarak huzur evi sakinleri ziyaret edilerek sohbetler gerçekleştiriliyor.

Sivas Merkezde bulunan İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Huzurevinde kalan koruma ve bakıma muhtaç yaşlılar, İl Müftülüğü vaizleri tarafından ziyaret edilerek aylık sohbet programları düzenleniyor ve yaşlıların dini konudaki sorularına cevaplar veriliyor.

İl Müftülüğü vaizlerinden Fatma Karaduman’ın katıldığı bu ayki programda “Dünya, İstirahat ve Rahat Yurdu Değildir” başlıklı sohbet programı gerçekleştirildi. Vaiz Karaduman, konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “Dünya istirahat ve rahat yurdu değil, aksine sınav ve meşakkat yurdudur. Allah Teâlâ, kulları arasında salih olanları bu imtihanlar vesilesiyle cennetine dâhil eder. Başta peygamberler olmak üzere Allah'ın sevgili kulları birçok meşakkatler çektiler, ağır imtihanlarla sınandılar.  Ancak bu dalgalı imtihan yurdunda, sabır limanında huzur buldular. Rablerinden umdular onu çok lütufkâr ve kerim buldular.” dedi

Vaiz Karaduman sohbetini şu ifadelerle sürdürdü. 'Ben hüznümü ve kederimi yalnız Rabbime havale ederim' "diyen peygamberler misali, tenhada Rabbimize içli içli el açacağız, yaşadığımız sıkıntıların kulluk yolunda bir mertebe kazanmamıza vesile olmasını umacağız. Rabbim de biz aciz kullarına şu geçici oyalanma yurdunda, sunmadığı nice lütuflarını ebedi yurdumuz olan ahirette ikram edecektir inşallah. Öyleyse Bizler de, Yunusvari; ‘Hoştur bana senden gelen: Ya hilat-ü yahut kefen, Ya taze gül, yahut diken.. Kahrında hoş lutfun da hoş.’ diyerek Rabbimize ve verdiklerine, kaza ve kaderine itirazsız teslim olabilmeliyiz” diye konuştu.

Program sonunda huzurevinde kalan yaşlılara çeşitli hediyeler takdim edildi.