17.10.2017

Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Semineri Düzenledi.

Sivas İl Müftülüğü ve Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu (TİDEF) tarafından din görevlilerine yönelik “Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim” semineri düzenlendi.

14-15 Ekim tarihlerinde İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen seminere İl Müftü Vekili Hüseyin Karayaka, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri ile İl Merkezi B ve C grubu  Cami İmam-Hatipleri ile ilçe merkezlerinde görev yapan din görevlileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerin açış konuşması yapan Müftü Vekili Hüseyin Karayaka  Din eğitimi seminerlerinin din görevlileri için çok faydalı olduğunu belirterek; “Hızla değişen toplum yapısında insanların dini ihtiyaçları da çoğalmış ve çeşitlenmiştir. Artık cami dışında din hizmeti verilebilecek birçok alan bulunmaktadır. Bu eğitim seminerleri ile eksikliklerimizi görme imkânını bulacağız” diyerek, seminerin düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra bir konuşma yapan TİDEF Genel Başkanı Mustafa Yelek; “ Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2000’li yıllardan itibaren imamlarımızın hizmet anlayışlarını geliştirmek, sundukları din hizmetini çeşitlendirmek, böylece cami cemaati ve bilhassa mahalle halkı üzerindeki saygınlık ve etkisini artırmak amacıyla çeşitli eğitimler ve projeler yürütmekteyiz’’ dedi. Konuşmasının sonunda Genel Başkan Yelek,  Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Programını şuana kadar 43 ilde gerçekleştirdiklerini ve bu eğitim seminerlerini tüm illerde yapacaklarını belirtti.

İki gün süren seminerde; İlahiyatçı-Yazar Mahmut Toptaş,  Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Koç, Diyanet İşleri Başkanlığı Manisa Eğitim Merkezi Görevlisi Hüseyin Öresin,  Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği Başkanı Şaban Karaköse çeşitli konularda sunumlar yaptılar.

iki gün boyunca devam eden seminer katılımcılara Katılım Belgelerinin verilmesi ile sona erdi.