29.10.2017

Müftü Balkan ve Yıldırım öğrencilerle bir araya geldi.

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ile  bir program kapsamında ilimize gelen Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım Türkiye Gençlik Vakfına (TÜGVA) bağlı Reis Bey Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilerle bir araya gelerek sohbet ettiler.

TÜGVA Sivas İl Temsilcisi Erhak Çınar ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan İl Müftüleri Balkan ve Yıldırım ilk olarak öğrenci yurdu hakkında bilgi aldılar.

Daha sonra öğrencilerle buluşan İl Müftüleri öğrencilerle bir süre sohbet etti. İl Müftüsü Balkan öğrencilere okumanın ve ilimin öneminden bahsederek, maddi ve manevi alanda ilerlemenin yolunun ilimden geçtiğine dikkat çekti. Müftü Balkan; “Hayatınızın en güzel çağındasınız burada güzel bir mekanda kalıyorsunuz  sizin için önemli olan tek nokta bundan sonra maddi ve manevi anlamda kendinizi yetiştirmenizdir. Bunun yolu da okumaktan ve ilimden geçmektedir. Hayatta doğru ideallere sahip olduktan sonra kesinlikle ideallerinizden vazgeçmeyin” ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Yıldırım ise öğrencilere  İslam tarihinde yaşan önemli şahsiyetlerin hayatlarından örnekler vererek, Allah’ın insanlara vermiş olduğu rolü en iyi şekilde yerine getirmeleri gerektiğinin altını çizdi. Müftü Yıldırım konuşmasının devamında şunları dile getirdi. “Yüce Allah bizden oyun ve eğlenceden ibaret olan dünya ve dünya hayatına aldanılmamasını ve insanın kendisine verilen rolü en iyi manada yerine getirerek gerçek anlamda kul olmamızı aynı zamanda da etrafımızda ne varsa hepsinin bize  emanet edildiği bilinciyle yaşamamızı ister” dedi.

Sohbet sonunda öğrencilere Kur’an-ı Kerim hediye edilerek hatıra fotoğrafı çekinildi.