26.11.2017

İlçe Müftülüklerinde madde bağımlılığı anlatıldı.

İl Müftülüğünün 2014 yılında başlattığı “Maddeden Manaya” Madde Bağımlılarını Topluma Kazandırma projesi kapsamında İlçe Müftülüklerinde görev yapan din görevlileri ve müftülük personeline İl Müftülüğü Madde Bağımlılığı Koordinatörlüğü tarafından seminer verildi.

Seminerlerin tamamlanmasının ardından bir açıklama yapan İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan şunları kaydetti; “Bilindiği gibi madde bağımlılığına yakalanma riski günümüzde daha da fazlalaşmıştır. 2014 yılında Sivas’ta başlattığımız ‘Maddeden Manaya’ Madde Bağımlılarını Topluma Kazandırma Projesi kapsamında 3 yıldır edindiğimiz bilgi ve tecrübelerin yanı sıra madde bağımlılığı, madde bağımlısıyla nasıl iletişim kurulacağı, rehabilite sürecinde madde bağımlısının topluma nasıl uyum sağlayacağı, madde bağımlısına manevi destek nasıl sağlanmalı gibi başlıca konular, İl Müftülüğü Madde Bağımlılığı Koordinatörlüğümüz tarafından ilçelerimizde görev yapan din görevlileri ve müftülük personeli ile paylaşıldı” diyen Müftü Balkan, devam eden proje hakkında da kısaca bilgi verdi. “Madde bağımlılığı tedavi yöntemleri AMATEM kuruluşlarımız tarafından başarıyla sürdürülmektedir. Ancak tedavi sonrası kendisiyle baş başa kalan bireyin yeni oluşan hayatındaki boşlukları dolduramadığı için tekrar madde bağımlılığına başladığına  şahit olduk. Madde bağımlısı bireyin sıfırdan başladığı hayatına artılar eklemeye niyetlendiği bu dönemde, tıbbi tedavi sonrası kendi rızası da alınarak bizler devreye giriyoruz ve kendisine manevi anlamda destek olmaya çalışıyoruz. Tıbbi tedavi ve rehabilite sürecini başarılı bir şekilde tamamlayan kardeşlerimizi de umre ile ödüllendiriyoruz” dedi. Balkan son olarak, KYK İl Müdürlükleri ve okullar  başta olmak üzere çeşitli platformlarda madde bağımlılığını anlatmaya devam ettiklerini belirterek seminerlere ev sahipliği yapan Kaymakam ve İlçe Müftülerine teşekkür etti.

İl Müftülüğü Madde Bağımlılığı Koordinatörü İmam-Hatip Veysel Yılmaz’da  16 İlçe Müftülüğünü ziyaret ederek din görevlilerine madde bağımlılığını anlattıklarını belirterek şu açıklamada bulundu. “İl Müftümüzün Başkanlığında başlattığımız projede madde bağımlısı bireyin tıbbi tedavi sonrası yaşadığı maddi ve manevi boşluğu din görevlilerimizin desteğiyle doldurmaya ve bireyin bağımlısı olduğu maddeye tekrar dönmesini engellemeye çalışıyoruz” ded. Diğer yandan proje kapsamında yüzlerce hikâyeye şahit olduklarını belirten Koordinatör Yılmaz; “Projeyi uygularken birçok kişinin hikayesine de şahit oluyoruz.  Buradan edindiğimiz bilgi ve tecrübeyi gizlilik çerçevesi içerisinde ilçedeki arkadaşlarımızla paylaştık. Seminer sonrası da Madde Bağımlığı İlçe Koordinatörümüzü belirleyerek bunda sonraki yapılacak çalışma ve uygulamaları beraber istişare etme imkanı bulacağız” dedi