30.11.2017

Mevlit Kandili dualarla idrak edildi.

Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.s.)’in doğum günü olarak kabul edilen Mevlit Kandili dualarla idrak edildi.

Sivas İl Müftülüğünün Paşa Caminde düzenlediği Mevlit Kandili programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlit’i şerif ve naatlarında okunmasıyla devam eden programda Müftü Yardımcısı Mehmet Şahin, Peygamber Efendimizin insanlığa örnek olan özelliklerinden bahsederek; “Hz. Peygamber (s.a.s)’in gençliğinden beri emanete riayet eden iffetli biri olarak tanınmıştır. İslam’ın hızlıca yayılmasında Hz. Peygamberin güvenilir oluşunun etkisi çok büyüktür. Diğer yandan Efendimiz insanların en hoşgörülüsüydü. Toplumda, birlikte yaşanabilmesi için fertlerin hoşgörü sahibi olması gerekir. Peygamberimizin ahlaki özelliklerinden biri de hoşgörü sahibi olmasıydı. O, herkesi anlayışla karşılar, insanlarla iyi geçinir, kimseye karşı kaba ve kırıcı konuşmazdı. İnsanlara karşı daima hoşgörülüydü. Kimseyi küçümsemez, kimseyle alay etmezdi. İnsanların hatalarını yüzlerine vurmazdı. Onları toplum içinde rencide etmezdi. Peygamberimiz, yanlışları ortaya koyarken, yanlış yapanı değil de, yapılan hatayı ön plana çıkarırdı. “diye konuştu.

“Âlemlere rahmet olarak gönderilen” Peygamberimizden alacağımız birçok ders vardır diyen Mehmet Şahin, “Gerçek manada mümin olabilmek, Peygamber Efendimizin mesajlarını ve ahlaki örnekliğini hayatımıza yansıtmaktan geçmektedir.” dedi.

Sohbet sonrası salat ve selamlar eşliğinde dua edildi.

Öte yandan Ulu Cami başta olmak üzere il merkezindeki bir çok camide mevlid programları icra edilerek mevlit gecesi olan Peygamber Efendimiz'in (s.a.s) doğumu dualarla idrak edildi.