19.02.2018

MÜFTÜLÜKTEN SİVAS’A YAKIŞIR KUR’AN KURSU

Vali Davut Gül, İl Müftülüğü tarafından inşaatı tamamlan ve kısa süre önce hizmete giren Kadı Burhaneddin Kur’an Kursu'nda incelemelerde bulundu. Vali Gül, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ile birlikte binayı gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Gül burada yaptığı açıklamada;  “Müftülüğümüze bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Müslümanlara yakışır bir hizmet binası olmuş. İçerisinde 4-6 Yaş Kur’an Kursu, Gündüzlü Kur’an Kursu ve çok amaçlı salonlar var. Öğrencilere sahip çıkılması ve onların en güzel şekilde yetiştirilmeleri son derece önemli. Çok modern bir bina olmuş. Standartları yüksek, Sivas’a ve vatandaşlarımıza yakışan bir bina yapıldı.” dedi.

İl Müftüsü Şükrü Balkan’da yaptığı konuşmada; “İlk olarak Sayın Valimize verdiği desteklerden dolayı minnettarız, hayır severlerimizin teveccühüyle otel konforunda bir bina yapıldı. 5 katlı binamızın içerisinde 4-6 Yaş Kur’an kursu, gündüzlü Kur’an kursu, eğitim merkezi ve ilahiyat öğrenci evi bulunmaktadır. 4-6 yaş kursumuzda şuan itibariyle 3 sınıf, yetişkin Kur’an Kursumuzda 36 hanım öğrencimiz eğitim görmekte, ilahiyat öğrenci evinde ise 15 öğrencimiz kalmakta,  iaşe ve ibatelerinin yanı sıra alanında uzman hocalarımız tarafından hafızlık, Kur’an-ı Kerim'i güzel okuma ve İslami ilimler dersleri verilmekte olup, öğrencilerimizden hiçbir ücret alınmamaktadır.” diye belirtti.

Müftü Balkan, konuşmasının sonunda şunları kaydetti; “ Böyle güzide bir Kur’an Kursunun Sivas’ımıza kazandırılmasında başta Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz Bey ve Sayın Valimiz olmak üzere tüm devlet büyüklerimize, hayırseverlerimize ve hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. İnşallah bu binamızda ilmen ve imanen yüksek öğrenciler yetişmesini hedefliyoruz.” dedi.

Açıklamaların ardından kursta eğitim gören öğrencilerle  yakından ilgilenen Vali Gül, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.