02.04.2018

SİVAS MÜFTÜLÜĞÜNDE İLK RESMİ NİKAH KIYILDI

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesinin ardından ilk kez resmi nikah kıydı.

Müftü Şükrü Balkan, müftülük binasında düzenlenen nikah töreninde  Kübra Çırakbel ve İsa Özger'in nikahını kıydı. Müftü Balkan kendilerine verilen kanun kapsamında kentte ilk kez nikah kıyacaklarını söyleyerek çifte mutluluklar diledi.

Müftülükte nikah kıymak için talepleri almaya başladıklarını ve oldukça yoğun bir ilginin olduğunu ifade eden Müftü Balkan,"Belirli bir plan ve program çerçevesinde talepleri elimizden geldiğince değerlendirmeye çalışıyoruz. Allah'tan dileğim, kıydığımız hiçbir nikahın boşanmayla sonuçlanmaması. İnşallah hem bizim, hem ülkemiz için hayırlara vesile olur." dedi.

Gelin Kübra Çırakbel ise, müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesinin ardından ilk nikahın kendilerine denk gelmesinin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Damat İsa Özger de, çok heyecanlı ve mutlu olduklarını ifade etti.

Şahitler huzurunda çiftin nikahını kıyarak evlenme kütüğünü imzalatan Balkan, evlilik cüzdanını çifte verdikten sonra dua etti.