11.06.2018

KADİR GECESİNDE ELLER DUAYA AÇILDI

Kur’an-ı Kerim’de Yüce Rabbimizin bin aydan daha hayırlı olduğunu buyurduğu Kadir Gecesi’nde camilere akın eden mü’minler Filistin başta olmak üzere İslam coğrafyasının çeşitli bölgelerinde zulüm altında bulunan Müslümanlar için dua etti.
7’den 70’e herkesin camilere koştuğu Kadir Gecesinde tüm yurtta olduğu gibi Sivas’ta da Müslümanlar omuz omuza teravih namazını kılarak Kadir Gecesini idrak ettiler. Kadir Gecesini Paşa Caminde geçirmek isteyen cemaat camiye sığmadı. Camiye sığmayan cemaatin büyük bir kısmı cami avlusunda ve bahçelerde namazlarını kıldılar. Kuran’ın indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı bu gecede, Müslümanların refahı için dua edildi.

Teravih namazı öncesi Kur’an-ı Kerim tilavetlerinin ardından mevlidi şerif okundu. Ardından cemaate sohbet eden İl Müftüsü Yusuf Akkuş, bu gecenin başka zamanlarda elde edilemeyecek bir gece olduğunu belirterek, Kadir Gecesinin Müslümanların kalplerine tevhit inancının girmeye başladığı bir gece olduğunu söyledi. Müftü Akkuş konuşmasına şöyle devam etti. “Bu mübarek gecede Kitabımız Kur’an inmeye başladı. Ve kararan sineleri aydınlığa çıkardı. Vahyin hikmetiyle Allah, kalplerdeki putları çıkartarak tevhit inancını insanın kalbine yerleştirdi. Bu hikmet bize gösteriyor ki;  Müslüman, kalbini Kuran’a açarsa Kur'an onun kalbine dokunur. Kalbine Kur’an dokunan mü’min artık en güzel hale bürünür. Kur’an, çocuklarını diri diri toprağa gömenlerin kalbine temas etti. Onlar bambaşka insan oldular. Bizimde kalbimize Kur'an dokunduk ki  bir aydır oruç tutuyoruz, ibadetler yapıyoruz. Yüce Rabbimize ellerimizi açıp dua ve niyazlarda bulunuyoruz. Şunu unutmayalım ki bu gece melekler yeryüzüne inerek insanlara şahitlik yapıyorlar. Onları en güzel şekilde şahit kılalım inşallah ” diye konuştu.

Teravih namazı sonrası salâvatlar eşliğinde sakal-ı şerifin 40 katlı örtüsü açılarak, cam tüp içerisinde ziyaretçilere gösterildi.