13.06.2018

İŞİTME ENGELLİLER İÇİN UMRE ÖDÜLLÜ KUR’AN-I KERİM YARIŞMASI DÜZENLENDİ…

Diyanet İşleri Başkanlığının destekleriyle umre ödüllü “Bizim Eller Kur’an Okuyor” projesi kapsamında işitme engellilere yönelik düzenlenen işaret dili ile Kur’an-ı Kerim’i okuma ve Dini Bilgiler Yarışma Sınavı İl Müftülüğünde gerçekleşti.

“Bizim Eller Kur’an Okuyor” projesi kapsamında İl Müftülüğünde düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Okuma ve Dini Bilgiler Yarışmasına katılan işitme engelliler yarışma sonrasında İl Müftüsü Yusuf Akkuş’u makamında ziyaret etti. Yarışmaya katılan işitme engellileri tek tek tebrik eden Müftü Akkuş, “Yüce kitabımızı öğrenmek ve okumak için bütün engelleri aşıp böyle bir cesaret gösterdikleri için yarışmacı kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Kur’an’ın engel tanımadığını yarışmaya katılan kardeşlerimiz bize bir kez daha göstermiştir” dedi.

Yarışmada erkeklerden Mücahit Harmandalı, hanımlardan Hüsne Ateş il birincisi olarak yine Sivas’ta düzenlenecek olan bölge yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Ziyarette Sivas İşitme Engelliler Kulübü Başkanı Mustafa Epik, Başkan Yardımcısı Faruk Bilge, Eğitim Bir-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Selman Deveci, İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörü Bedrettin Kocaman ve İşitme Engelliler Kur’an Kursu Öğreticisi Amine Kesgin’de hazır bulundu.

Ziyaret sonunda Müftü Akkuş yarışmacılara çeşitli hediyeler takdim etti.