27.09.2018

DİYANET YAYINLARI TOPLUMUMUZDA EN GÜVENİLİR YAYINLAR ARASINDA

Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Basılı Yayınlar Daire Başkanı Dr. Faruk Görgülü Sivas’ta Diyanet İşleri Başkanlığının Yayınları hakkında bilgilendirme ve istişare toplantısı düzenledi.

Toplumu din konusunda aydınlatma görevi çerçevesinde, gelişen dünya şartları, toplumumuzun ve ülkemizin bugünkü ve gelecekteki dini yayın ihtiyaç ve beklentisini en iyi seviye taşımak için Diyanet İşleri Başkanlığı il müftülüklerinde tanıtım ve istişare toplantısı düzenliyor. Bu kapsamda Basılı Yayınlar Daire Başkanı Dr. Faruk Görgülü Sivas’taki görevlilerle tanıtım ve istişare toplantısı düzenledi.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya  İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Vaizler,  Gençlik Koordinatörleri ve hastanelerde görevli manevi rehberler katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından söz alan Daire Başkanı Faruk Görgülü, bilgi ve ahlak eksenli, irfani derinliğine sahip, evrensel, insani ve İslami erdemleri önceleyen bir dindarlığın gelişmesine katkı sağlamak için yayın alanında çalıştıklarını belirterek, yayın hizmetlerinin Diyanet İşleri Başkanlığının kurulduğu ilk yıllardan itibaren devam eden bir hizmet olduğunu söyleyerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi.  “Toplumu din konusunda bilgilendirirken sahih bilgiyi insanlarımıza sunmak son derece önemlidir. Allah’a hamdü senalar olsun ki bugün Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları en güvenilir yayınlar arasında yer almaktadır. Bizlerin ve sizlerin gayretleriyle bu güvenilirliği toplumumuzun her kesimine ulaştırmamız gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlangıcından bugüne kadar 1517 eseri var.  İnşallah bu eserlerimizi daha da  çoğaltacağız ve çoğaltıyoruz. Özellikle gençler ve ailelerimiz ilgili yayınlarımızı en kısa zamanda sizlerin istifadesine sunucağız.” dedi.  Görgülü,  konuşmasının sonunda yayınlanacak eserler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Daha sonra söz alan İl Müftüsü Yusuf Akkuş ise Diyanet İşleri Başkanlığında gerçekleşen gayret ve çalışma değişikliğinin taşraya da yansıması gerektiğini ifade ederek; “Başkanlığımızın göstereceği hedeflere varmak için gecemizi gündüzüme katarak çalışmamız gerekiyor. Bugün insanlara hizmet noktasında alanımız genişlemiştir. Hastanelerden cezaevlerine, üniversitelerden 4-6 yaş Kur’an kurslarına ve bunun yanı sıra Orta Doğu’dan  Asya’ya ve Balkanlara kadar Diyanet Başkanlığımız hizmet götürmektedir. Bizlerde bu hizmet kervanında olduğumuz için Rabbimize ne kadar şükretsek azdır.” diye konuştu

Toplantı sonunda katılımcılarla basılı ve görsel yayınlar konusunda istişare yapıldı.