28.09.2018

ALACAHAN KÖYÜ KUR’AN KURSUNA KAVUŞUYOR

Kangal’ın Tarihi Alacahan Köyünde yeni yapılacak olan Kur'an Kursu binasının temel atma töreni dualarla gerçekleştirildi.

Kangalın tarihi köylerinden Alacahan köyünde düzenlenen temel atma törenine katılan İl Müftüsü Yusuf Akkuş tören öncesi köyün  tarihi simgesi olan Alacahan Kervansarayını ve Alacahan Camini ziyaret etti. Kervansarayda köy halkıyla bir süre sohbet eden İl Müftüsü Akkuş, Kur’an Kursunun yapılmasına öncülük eden hayır severlere teşekkür etti. Tarihi Alacahan Caminde de incelemelerde bulunan Müftü Akkuş,  cami hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra köy halkının da katılımıyla İl Müftü Yardımcısı Harun Özkan’ın duasının ardından Kur’an Kursunun temeli atıldı.

Müftü Akkuş burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti. “Biraz önce burada sadece bir Kur’an Kursunun temelini atmadık aynı zamanda geleceğimizin de temellerini attık. Burada Allah, Peygamber ve Kur’an sevdalıları yetişecek. Kur’an Kurslarımızın gayelerinden biride yavrularımızın yüreğine vatan, millet ve bayrak sevgisini yerleştirmektir. Kur’an Kursu binamızın içinde yapılacak 4-6 yaş Kur’an Kursu bu manada çok önemlidir. Sizlerin de gayretleriyle inşallah en kısa sürede bu Kur’an Kursumuz hizmete girmiş olacak” dedi.