06.10.2018

MÜFTÜ AKKUŞ, EMEKLİ DİN GÖREVLİLERİYLE BULUŞTU

Sivas merkez ve köylerinde uzun yıllar görev yaptıktan sonra emekli olan din görevlileri  Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla İl Müftülüğünün düzenlediği programla bir araya geldi.

Kadı Burhaneddin Kur’an Kursu ve Eğitim Merkezinde buluşan emekli din görevlileri yıllar sonra bir araya gelmenin sevincini yaşadılar.

Buluşmada konuşan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, bu görevin bir bayrak yarışı olduğunu belirterek; “Siz değerli ve eli öpülesi hocalarımızdan aldığımız bayrağı şimdi bizler taşıyoruz. Allah bu bayrağı yere düşürtmesin” dedi.

Din görevliliğinin emekliliği olmaz diyen Müftü Yusuf Akkuş, “Uzun yıllar değerli ve şerefli bir görevi ifa etmenin sonunda emeklilik bahtiyarlığına erdiniz. Ancak din görevliliğinin emekliliği olmaz. Mihraplarımız, minberlerimiz, kürsülerimiz hala sizlerindir.“ ifadelerinde bulundu.

Daha sonra söz alan emekli din görevlileri düzenlenen programdan dolayı Müftü Akkuş’a teşekkür ettiler.

Programa emekli din görevlilerinin yanı sıra, müftü yardımcıları, şube müdürleri ve birim şefleri de katıldı.