27.09.2016

KADI BURHANEDDİN KUR’AN KURSU VE EĞİTİM MERKEZİ İNŞAATI DEVAM EDİYOR.

Yapımına geçtiğimiz Ağustos ayında başlanan Kadı Burhaneddin Kur’an Kursu ve Eğitim Merkezi inşaatının yapımı hızla devam ediyor. 470 metrekare üzerine 5 kat olarak inşa edilecek olan kursta  gündüzlü Kur’an Kursu hizmetinin yansıra 4-6 yaş Kur’an Kursu ve din görevlilerinin hizmetiçi eğitimlerini görecekleri eğitim merkezide  bulunacak.

Bu kapsamda kurs inşaatında incelemelerde bulunan İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra işçilerle bir süre sohbet eden Müftü Balkan  ziyaret sonrası açıklamalarda  bulunarak;  “Yapımına Ağustos ayında başladığımız Kadı Burhaneddin Kur’an Kursu ve Eğitim Merkezimizin yapımı hızla devam etmektedir. Hava şartlarının olumlu geçmesi halinde kursumuzu gelecek eğitim ve öğretim dönemine yetiştirmeyi planlıyoruz. Kursumuz konum itibariyle merkezi bir yerde olmakla birlikte bu bölgedeki Kur’an Kursu ihtiyacımızı da büyük ölçüde karşılayacaktır. Binamızın içerisinde gündüzlü Kur’an Kursunun yanı sıra 4-6 Yaş Kur’an Kursu ile Eğitim Merkezide olacak. Eğitim merkezimiz ilimiz görevlileri haricinde ilçelerimiz ve köylerinde görev yapan din görevlilerimizin de hizmet ve eğitim alacağı bir yer olacaktır” diye konuştu.

Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı  Dikimevi Caddesi üzerinde bulunan kurs inşaatının Sivas’ımız için önemli bir eser olacağını ifade eden Balkan, hayırsever vatandaşlarımızın teveccühleri ile inşallah Sivas’ımıza yakışır günümüzün şartlarına uygun modern bir Kur’an kursu yapacaklarını ifade etti.