06.10.2016

Yeni eğitim-öğretim yılında da Buruciye Medresesinde eğitimler devam ediyor.

2015 yılında Sivas İl Müftülüğüne tahsis edilen Buruciye Medresesinde yeni eğitim öğretim döneminde de eğitim ve kurslar devam edecek.

Buruciye Medresesinin İl Müftülüğüne tahsis edildiği günden bu zamana kadar medresede bir çok alanda eğitimler verildi.  Kur’an-ı Kerim, Arapça, Osmanlıca başta olmak üzere  Tefsir, Hadis, Hat, Ebru, Tezhip, Ney kurslarıyla medresenin aslına uygun ilim ve kültür merkezi  olarak faaliyet göstermesi için gayret edildi. Vatandaşların da son derece memnun olduğu ve ilgi alaka gösterdiği medresede yeni eğitim öğretim yılında da Kur’an-ı Kerim, Osmanlıca , Ebru, Tezhip ve Hat derslerinde eğitimlere başlandı. Ayrıca Medrese içerisinde oluşturulan 2 adet okuma salonu  hem öğrencilerin hemde yetişkinlerin  istifadesine sunularak insanların vakitlerini okuyarak geçirmesi  hedeflenmekte. Yine medrese içerisinde bulunan Muzaffer Burucerdi ve çocuklarının türbesinde ise her gün farklı bir din görevlisi tarafından 1 cüz Kur’an-ı Kerim okunmakta, okunan Kur’an-ı Kerim ses sistemiyle medrese içerisine verilmekte böylece ziyarete gelen vatandaşların da dinlemesi sağlanmaktadır.

Buruciye Medresesinde vatandaşlara ücretsiz çay ikramında da bulunan İl Müftülüğü  ayrıca hafta içi her gün mesai saatleri içeresinde dini rehberlik ve danışmanlık hizmeti de vermektedir. Bir çok vatandaşın dini alanda merak ettiği ve sormak istediği sorular alanında uzman görevliler tarafından burada cevaplanmaktadır.

Merkezi bir konumda olan  ve asıl gayesine uygun olarak hizmet verilmeye çalışılan Buruciye Medresesinde insanların ruhlarını dinlendirecekleri ve manevi anlamda yarar sağlayacakları bir mekan olması için İl Müftülüğü çalışmalarına devam etmektedir. Bu manada Selçuklu eseri Buruciye Medresesi,  Sivas İl Müftülüğü İlim ve Kültür Merkezi adıyla çalışmaları sürdürmektedir.

2016 yılı sonu itibariyle restorasyon çalışmalarına başlanması planlanan Buruciye Medresesi, restorasyonun tamamlanmasının ardından yine İl Müftülüğü tarafından daha da zenginleştirilecek olan programlarıyla faaliyetlerine devam edecektir.