17.11.2016

Uluslararası İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden İl Müftülüğüne Ziyaret

Türkiye genelindeki 8 Uluslararası İmam Hatip Lisesi’nden biri olan Sivas Uluslararası Şehit M.Murat Ertekin Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören  yabancı uyruklu  öğrenciler İl Müftülüğünü ziyaret ettiler.

İl Müftülüğü toplantı salonunda öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, öğrencilerle bir süre sohbet ederek farklı kültür ve coğrafyadan olan öğrencileri Sivas’ta görmenin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, Türkiye Diyanet Vakfı Uluslararası İmam Hatip Öğrenci Programı kapsamında ilimizde eğitim gören öğrencilerin ümmetin renkleri olduğuna dikkat çekti. İl Müftüsü Şükrü Balkan; “ Başta ümmet bilinci olmak üzere,  kardeşlik, sevgi ve barış adına dünyanın farklı yerlerinden gelerek burada eğitim gören öğrencilerimizi bu anlamda önemsiyorum.  Farklı kültürden, farklı dilden ve farklı renkten olsakta birleştiğimiz nokta aynı. Hepimiz Allah’ın kullarıyız, kitabımız bir, yolumuz bir, kıblemiz bir, davamız bir, derdimiz bir, duygularımız bir işte bu birlerde bizi kardeş yapıyor” dedi.

Konuşmasının devamında, Türkiye Diyanet Vakfı Uluslararası İmam Hatip Öğrenci programı kapsamında bini aşkın öğrencinin ülkemizin farklı illerinde eğitim gördüğünü vurgulayan Müftü Balkan,  “Ülkemizin değişik illerinde bulunan Uluslararası İmam Hatip Okulları sayesinde toplumlar arasında kültürel köprüler kuracağız. Bu manada ilimizde de açılan okulumuz önem arz etmektedir.  Bizlerde hem İl Müftülüğü olarak hemde Türkiye Diyanet Vakfı Sivas Şubesi olarak öğrencilerimizin her zaman yanındayız” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açtığı özel sınavla girilebilen Uluslararası İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilerin İslami ilimlerle birlikte diğer alanlarda eğitim gördüğünü kaydeden Okul Müdürü Abdulkadir Selvi, Türkiye’nin bu okullarla birlikte çok önemli bir görev üstlendiğini dile getirerek öğrencilerin, Uganda, Kenya, Sri Lanka, Pakistan, Afganistan, Madagaskar, Etiyopya, Burundi, Gana, Gine-Bissau, Liberya, Mali, Sierra Leone ve Tanzanya ülkelerinden geldiğini söyleyerek, bu proje; ülkeler arasındaki diyalog ve kaynaşmanın bir vasıtası olduğunu dile getirdi.

Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette okul öğretmenleri, Fatih Taşdemir, Bekir Karadaş ve İlyas Karaduman’da hazır bulundu.

Ziyaret sonrası Müftü Balkan öğrencilere Kur’an-ı Kerim ve çeşitli kitaplar hediye ederek hatıra fotoğrafı çekindi.