24.11.2016

''Cami ve Kitap'' Konulu Panel Gerçekleştirildi...

Sivas İl Müftülüğü ile Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “Cami ve Kitap” konulu panel, İlahiyat Fakültesi Abdülvehhab Gazi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Oturum Başkanlığını İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan’ın yaptığı, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri; Prof. Dr. Sabri Erturhan, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Cemal Ağırman ve Yrd. Doç. Dr. Asiyet Aykıt’ın konuşmacı olarak katıldığı panele; Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, İl Sağlık Müdürü Adil Kaya, Bölüm Dekanları, Öğretim Üyeleri, Din Görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Program Ulu Cami Müezzini Ender Acar’ın Kur’an tilavetiyle başladı. İl Müftüsü Şükrü Balkan’ın  takdim konuşmasının ardından panele geçildi,  Panelde Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz “Geçmişten Günümüze Cami ve Din Eğitimi’’,  Yrd. Doç. Dr. Asiyet Aykıt “Cami ve Kadın”, Prof. Dr. Cemal Ağırman “Cami ve Sosyal Yardımlaşma”, Prof. Dr. Sabri Erturhan  “Cami ve İbadet” konularında katılımcılara sunumlarını gerçekleştirdi.

Panelin kapanış konuşmasını  ise İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr Yusuf Doğan gerçekleştirdi. Dekan Doğan, İl Müftülükleri ile İlahiyat Fakültelerinin kardeş kuruluşlar olduklarını ve bu iki kurumun hiçbir zaman ayrı düşünülemeyeceğini ifade ederek müftülükle beraber ortak eğitim faaliyetlerinin devam edeceğini söyleyerek katılımcılara teşekkür etti.

Program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.