05.12.2016

Daire Başkanları Çelebi ve Akbulut Din Gönüllüleriyle buluştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin Çelebi ile Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut din gönüllüleriyle bir araya geldi.

İl Müftülüğü  Konferans Salonunda düzenlenen buluşmaya İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Vaizler ve Din Görevlileri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını  Müftü Vekili Mehmet Şahin  gerçekleştirdi. Daha sonra Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin Çelebi din görevlilerine hitap etti.  Başkan Çelebi konuşmasında şunları kaydetti: ‘’Yürüttüğümüz çalışmaları düşünerek yapmalıyız, insanlara fayda vermeyen bir çalışma ‘Yokluğa bir taş atma’ misali hiçbir işe yaramayabilir. Şu soruları herkes kendisine sormalı; Neyi niçin yapıyoruz? Ben bu işi, çalışmayı neden yapıyorum? Kim için yapıyorum? Bu sorularla yapılan bir çalışmadan verim alındığı tecrübe ile sabittir. Bizler Cenab-ı Hakkın evinin hizmet karlarıyız. Bu bizler için en büyük şeref ve görevdir.’’ dedi.

Çelebi konuşmasının sonunda ise gençlere önem verilmesinin altının çizerek şunları dile getirdi. “Bizler gençleri ihmal ettiğimiz zaman o gençleri kimlerin nasıl yönlendirdiğini kısa zaman önce gördük. O zaman önemli vazifelerimizden biriside gençlere sahip çıkmak olmalı. Onlara camilerimizi açtığımız gibi gönüllerimizi de açmalı, onları manevi iklimde ve havada yetiştirmeliyiz’’ diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen  Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut’da konuşmasında; Diyanet İşleri Başkanlığının sadece ülkemize değil artık yurt dışındaki Müslümanlara da hitap edecek hizmetler yaptığını, din hizmeti sunan bütün personelin aidiyet duygusuyla hareket etmesi gerektiğini, meşrebi, mezhebi ne olursa olsun bu teşkilata mensup bir görevlinin konuşurken, fetva verirken kendi düşüncesini değil başkanlığın düşüncesini ve fetvasını vermesi gerektiği üzerinde durdu.