31.03.2017

Regaib Kandili Dualarla İdrak Edildi

Ramazan ayının habercisi, üç ayların ilk kandil gecesi olan mübarek Regaib Kandili dualarla idrak edildi.

Sivas İl Müftülüğü tarafından Paşa Caminde düzenlenen ‘Kandil Özel Programına’ bir çok vatandaş katılarak af ve mağfiret için ellerini açtı.

Kur’an-ı Kerim tilavetleri, mevlitten bölümler ve ilahilerin seslendirildiği programda konuşan İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, tüm İslam âleminin kandili kutlayarak; “Regaib Kandiliniz mübarek olsun. Rabbimiz Recep ve Şaban aylarını bizlere hayırlı kılsın Rabbimiz sağlık ve afiyet içerisinde Ramazana ulaşmayı nasip etsin.” dedi

Konuşmasının devamında “Regaib”in kelime manasından bahseden İl Müftüsü Şükrü Balkan, “Regaib, istenilen, değeri çok olan, rağbet edelin, bağış, ihsan, ikram demektir. Recep, Şaban ve Ramazan aylarının kadr-i kıymeti, feyiz ve bereketi oldukça fazladır. Her birinin kendine has üstünlükleri vardır. Mü’minler için her üçünde de büyük mükâfatlar vardır.” diye konuştu

Müftü Balkan, sohbetine kısaca şöyle devam etti:

“Bu gecelerin rağbetini bilenler, Rabbimizin rızasını kazanırlar..”

İşte böyle geceleri fırsata çevirenler Yüce Allah’a tevbe eder ve bu mübarek vakitleri isyan ile değil ibadet ve taat ile, hayır ve hasenat ile, dua ve niyaz ile geçirirler. Böyle gecelerde Rabbimizin rızasını umarlar.

Allah’a kulluk eden, Allah ve Resulünü sevenler, böylelikle Allah’ın dostluğunu kazananlar, karanlıkta kalmazlar. Ebedi saadeti, yaptıkları ibadet ve taat sayesinde, burada iken kazanmış olurlar. Ebedi hayata burada iken ererler. Onlar gözlerin göremediği, kulakların işitemediği, akılların düşünemediği, beşer kalbinin hatıra getiremediği nimetlere ihsan olurlar.

“Bu geceleri yavrularımıza sevdirelim”

Değerli kardeşlerim, böyle mübarek geceleri ihya etme gayelerinin başında Yüce Allah’ın ve Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in sevgisini gönüllere nakşetmek, yavrularımıza Allah ve Peygamber sevgisi kazandırmak başta gelmek üzere bu mübarek gecelerin feyz ve bereketinden onlarıda nasiplendirmeyi unutmayalım.

Program Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Susam’ın yaptığı dua ile sona erdi.