31.03.2017

Hanımlara özel kandil programı düzenlendi.

Paşa Caminde Regaib Kandili dolayısıyla hanımlara özel program düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve mevlid-i şeriflerin okunduğu programda 4-6 yaş Kur’an Kursunda öğrenim gören minik öğrencilerin okuduğu Kur'an-ı Kerim duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

Sivas İl Müftülüğü tarafından Paşa Caminde hanımların katıldığı özel bir program düzenlendi.  Müftülük Vaizi Nurdan Koç ve Azime Betül Demirel Yiğit ise davetli hanımlara sohbet ederek üç aylar ve Regaib Kandili hakkında konuşma yaptılar.

Üç ayların bir milat ve manevi arınma mevsimi olduğunu söyleyen Vaiz Koç; “Bu aylar kıymet ifade eden aylardır. Kötü huylarımızı terk etmek, iyi hasletlerimiz ve iyiliklerimizi arttırmak ve bunları alışkanlık haline getirmemiz için bu aylar fırsat aylardır. Onun değer ve kıymetini bilerek geçirmek gerekir” diye konuştu.

Vaiz Yiğit ise Peygamberimizin üç aylara girerken devamlı okuduğu duayı hatırlatarak, konuşmasında şunları kaydetti. “Peygamberimiz üç ayalara girerken ‘Allah’ım Recep ve Şaban ayını bizlere mübarek ve bereketli eyle. Bizi Ramazana ulaştır!’ diye dua ederdi.  Bizlerde bu duayı devamlı tekrar edip manevi hazırlıklarımızı Recep ve Şaban aylarında yaparak  Ramazanın o bereketli ve hayırlı   ikliminden istifade etmeliyiz” dedi

Daha sonra Ak Mescit Cami 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencilerinin Kur'an-ı Kerimden Peygamber dularını seslendirmesi ve akabinde yapılan dualarla program sona erdi.