19.04.2017

Müftü Balkan, Basın Toplantısı Düzenledi

Sivas Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Kutlu Doğum haftası etkinlikleri öncesinde bir basın toplantısı düzenledi.

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin 1989 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde sürdürüldüğünü belirten Balkan, “Toplumsal hayatımızı yakından ilgilendiren, içinden geçtiğimiz süreçleri dikkate alan, Hz. Peygamberin çağlar üstü mesajlarını, belirlenen tema çerçevesinde halkımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu manada Başkanlığımız bu yıl 2017 Yılı Kutlu Doğum Haftası temasını “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olarak belirlemiş, hafta boyunca gerçekleştirilecek tüm etkinliklerde bu konu gündeme alınarak kamuoyunda bir farkındalık oluşturulacaktır” dedi.

Bu yıl belirlenen “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” teması çerçevesinde güvenli bir topluma giden yolun mihenk taşlarını oluşturma gayreti içerisinde olacaklarını belirten Balkan, “Bu yıl seçilen tema gerçekten çok önemli. Çünkü; güvenini kaybeden toplumun hayat damarları kesilmiş, yaratılış gayesinden uzaklaşmış, bir manada insanlık vasıflarından birini yitirmiştir. Bu nedenle güven duygusu, insanca bir hayatın olmazsa olmazlarındandır. Zira her insan canı, inancı, nesli, malı ve haysiyetinin emniyette olduğu, temel hak ve özgürlüklerinin korunduğu güvenli ortamlarda yaşamak ister” ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Balkan şöyle devam etti:

“Bu anlamda Kutlu Doğum Haftası içerisinde gerçekleştireceğimiz vaaz, konferans, panel ve diğer etkinliklerde güven toplumunu konuşacağız. Müslüman denince insanların aklına güvenli bir insan nasıl gelir, güven kelimesini duyunca insanların aklına Müslüman bir toplumun gelmesi için neler yapmalıyız veya neleri eksik bıraktığımız için bugün güvenden uzak olarak yaşıyoruz. Vatandaşlarımızla bu konular etrafından buluşup değerlendirmelerde bulunacağız.

Bu vesileyle Kutlu Doğum Haftası ana programımız; 21 Nisan 2017 Cuma Günü Saat: 20.00´de Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde olacak. Bu programımıza Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman hocamız konuşmacı olarak katılacaklar. Aynı gün saat 14.00´de hocamız Müftülük Konferans Salonunda hanımlara konferans verecektir. Nisan 2017 Salı Günü Saat 11:00´de Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezinde Rektör Alim Yıldız hocamızın oturum başkanlığında bir panelimiz olacak. Nisan 2017 Çarşamba günü Saat 20.00´de ise Atatürk Kültür Merkezinde din görevlilerimizden oluşan Sivas İl Müftülüğü Türk Din Musikisi İcra Topluluğumuzun Tasavvuf Musikisi Konseri olacaktır.”

Kutlu Doğum Haftası programlarının sadece merkezle sınırlı kalmayacağını ifade eden Balkan, “16 ilçemiz başta olmak üzere, Beldelerimizde, Merkeze Bağlı Köylerimizde, Cezaevlerinde, Öğrenci Yurtlarında ve Hanımlar Kültür Merkezlerinde bir dizi programlarımız olacak. Güvenli bir toplumu inşallah hep beraber inşa edeceğiz. Dostun dosta güvendiği, komşunun komşuya güvendiği, işçinin işverene güvendiği, her insanın her insana güven duyduğu, her insanın toplumu, milleti emanet aldığı, bütün insanlığı emanet aldığı bir insan olma yolunda sevgili Peygamberimizin bu konuda insanlığa getirdiği mesajlarla tanışmasına yardımcı olacağız. Bu nedenle halkımızı düzenleyeceğimiz tüm programlara davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Balkan, “Bu vesileyle Kutlu Doğum Haftamızın başta milletimize, âlemi İslam´a ve bütün insanlık ailesine hayırlar getirmesini niyaz eder, bu haftanın, güvenin yeniden tesis edilmesine vesile olmasını Cenabı Hakk´tan niyaz ederim” dedi.