16.07.2017

MİLLİ BİRLİK GÜNÜNDE 10 BİNLER  ELLERİNİ SEMAYA AÇTI

İlimizde on binlerce kişi ellerindeki Türk bayraklarıyla "Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirdi.

Hain FETÖ Terör Örgütü'nün 1 yıl önce düzenlediği darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da geniş katılımlı programlar gerçekleştirildi. Gün boyu düzenlenen etkinliklerin ardından ellerindeki Türk bayraklarıyla Tren Garı önünde toplananlar, İnönü Bulvarı üzerinden yürüyüşe geçti. Kortejin önünde, Sivas Belediyesi Mehter Takımı ve atlı birlikler yer aldı. "Şehitler ölmez vatan bölünmez”, ”Ya Allah bismillah Allahuekber" sloganları atan vatandaşlar, törenin yapılacağı kent meydanına kadar yürüdü.

Yürüyüşe, Vali Davut Gül ve Eşi Gülden Gül, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Mehmet Kip, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan,  il protokolü, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

On binlerce Sivaslının Kent Meydanında toplandığı “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programı ezan ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra söz alan Vali Gül, Türkiye'nin en karanlık ve en uzun gecesini aydınlık bir sabaha dönüştürmesinin ardından bir yıl geçtiğini belirterek, "Bugün burada bir araya gelebiliyorsak, bunu 250 kahraman şehidimiz 2 bin 193 kahraman gazimize ve büyük Türk milletine borçluyuz. Vatan sizlere minnettar. 15 Temmuz bu milletin düşmana kıyameti gösterdiği gündür. 15 Temmuz çılgın Türklerin tankları ezdiği gündür. 15 Temmuz bir işgal hareketine milletin çıplak elleriyle silahları erittiği gündür. 15 Temmuz dünya devletlerine bir millet nasıl olur, bir vatan bir devlet nasıl korunur bunun en güzel örneğini verdiği gündür. “Korkma” diye başlayan istiklal marşımızın her satırı o gece tekrar yazıldı. O gece Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla milyonlar millet olarak bayrağa, devlete, vatana sahip çıkmanın ne olduğunu bir kez daha gösterdi. Kuruluş mücadelesinin nasıl yapıldığını bir kez daha gösterdik. dedi.

Saat 00.13'te ise ilimizdeki tüm camilerde eşzamanlı olarak salalar okunmaya başladı.

Program Müftü Balkan’ın yaptığı dua ile devam ederken  Sivas’ta tüm cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık tutuldu.

Kent Meydanındaki program sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.