24.08.2017

İşitme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması düzenlendi.

Sivas Müftülüğünde gerçekleşen yarışmada katılımcılara Kur'an-ı Kerim, fıkıh, itikat, ibadet ve ahlak konularının yer aldığı sorular yöneltildi.

6 işitme engellinin katıldığı sınavda yarışmacılarla işaret diliyle iletişim sağlandı.

Yarışmayı birinci olarak tamamlayan Ersin Karakuş umre ödülünün sahibi oldu. Karakuş, adının açıklanmasının ardından büyük sevinç yaşadı.

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan yaptığı açıklamada, Başkanlığımız tarafından engellilere yönelik ortaya konulan çalışmalar genelde toplumda, özelde ise ilgili camiada olumlu karşılık bulmaktadır. Yürütülen rutin çalışma programları yanında farkındalık oluşturucu ve motivasyon sağlayıcı etkinlikler de alanda önemli geri bildirimler ortaya koymaktadır. Özellikle geçtiğimiz yıl ülke genelinde seçilen “Başarılı Engelli Öğrencilere Yönelik Umre Programı’ engelliler ve aileleri üzerinde olumlu gelişmeler sonuç vermiştir” ifadelerinde bulundu.

Yapılan bu çalışmaları desteklemek ve daha ileriye götürmek, her sağlıklı bireyin ödevidir diyen  Müftü Balkan; “Şunu unutmayalım ki her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Engellilerin, manevi gelişmelerine katkıda bulunmak, eğitim ve öğretim mekanizmalarına katılımlarını teşvik etmek, dini sorumluluklarını yerine getirmelerinde motivasyonlarını artırmak, içinde bulundukları durum sebebiyle rahatlamalarını sağlamak, her sağlıklı bireyin ödevidir. Bu nedenle ‘İşitme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması’ düzenledik. Bu yarışmalar  engelli kardeşlerimize  hem dini anlamda hem de sosyal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla önemli bir kaktı sağlamaktadır.” diye konuştu.

Müftü Balkan daha sonra yarışma komisyonunda görev alan ve bu zamana işitme engellilere yönelik yapılan çalışmalarda emeklerini hiçbir zaman esirgemeyen Mustafa Epik ve Faruk Bilge’ye de teşekkür ederek yarışmaya katılan tüm işitme engellileri tebrik etti. Ve onlara çeşitli hediyeler takdim etti.