21.09.2017

Müftü Balkan, hacdan dönen şehit babası Yurtoğlu’nu evinde ziyaret etti...

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, hac farizasını yerine getiren Şehit Hakan Yurtoğlu’nun babası Mustafa Yurtoğlu’nu evinde ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının şehit yakınları ve gazileri kayıt yaptırmak şartıyla kuraya katılmadan hacca gönderdiği programdan yaralanarak kutsal topraklara giden  şehit babası Mustafa Yurtoğlu ve  eşi şehit annesi Şemsi Yurtoğlu hac farizalarını yerine getirerek memletlerine döndü.

İl Müftüsü Balkan, hac dönüşü Yurtoğlu ailesini evinde ziyaret ederek; “Allah hac ibadetinizi kabul ve makbul eylesin,  insanları arındıran manevi bir eğitimi tamamlayıp sizleri evinize, yurdunuza sağ ve salimen döndüren Allah’a şükürler olsun” dedi.

Hac farizasını yerine getirmenin mutluluğunu yaşan Yurtoğlu’da şu temennilerde bulundu; “Bizlere bu imkânı sağlayan devlet büyüklerimizden Allah razı olsun,  Rabbim dileyen herkese o mübarek yerleri görmeyi oralarda ibadet edebilmeyi nasip etsin. Orada başta şehidimiz Hakan olmak üzere tüm şehitlerimize bol bol dualar ettik.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanılğının bu yıl başlattığı şehit yakınları ve gazilerine kayıt yaptırmak şartıyla kurasız hac programı ile ilimizden 20 şehit yakını ve 20 gazi ve eşi hac ibadeti yerine getirdi.