06.12.2017

Öğrenci yurdunda Mevlit Kandili coşkusu

Sivas Yüksek Öğrenim  Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Dört Eylül Kız Öğrenci Yurdunda İl Müftülüğü tarafından  Mevlit Kandili programı gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İl Müftülüğü Aile Vaizi Hatun Özmen öğrencilere “Bir Kul Olarak Hz. Muhammed” konulu bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasına Peygamberimizin hayatı  boyunca eşsiz bir kulluk örneği sergilediğini hatırlatarak başlayan  Vaiz Özmen; “Allah, insanları sadece kendisine kul olmak için yaratmıştır. Peygamber Efendimiz de bir Resul olmasının yanında aynı zamanda beşerdi. Allah'ın emir ve yasaklarından sorumluydu. İlmi, kudreti ve imkânı sınırlıydı. Efendimiz kral değil halktan biri gibi  yaşayan bir Peygamberdi. Mütevazı ve kerem sahibi bir kuldu. İnsanlarla iç içeydi. Namaz aşığıydı. Gösterişten hoşlanmazdı. Aşırılıktan uzak dururdu. Hedefi her zaman ahiretti.” ifadelerini kullandı.

Özmen, konuşmasını Peygamber Efendimizin hayatından örnekler sunarak tamamladı. Daha sonra öğrenciler tarafından ilahi ve şiirler seslendirildi. Program yapılan dua ile sona erdi.