06.12.2017

"Mevlid-i Nebevi" konulu panel gerçekleştirildi.

Peygamber Efendimizin hicri doğum yıldönümü münasebetiyle Sivas İl Müftülüğü ve Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi iş birliğince “Mevlid-i Nebevi” konulu panel gerçekleştirildi

İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirilen panele, panel yöneticisi İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, panelistler olarak; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç, İl Müftülüğü Başvaizi Saffet Bölükbaşı ve Emekli Müftü Ahmet Akgül katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan panelin açış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, kâinata örnek olan Peygamberimizin hayatının her anının bizler için bir ders niteliğinde olduğundan bahsederek panel katılımcılarına ve öğrencilere teşekkür etti.

Panel yöneticisi İl Müftüsü Şükrü Balkan; “Önümüzde örnekliğiyle duran bir peygamber var, ibadet konusundan; adalet konusuna, nasıl bir uygulama içinde bulunmuş, hoş görüsü nasıldı? Bir insan olarak, bir eş olarak nasıl örnek olmuş; bunların hepsini Hz. Peygamberin hayatında görmemiz mümkündür kıymetli hocalarımız bizlere bu konularda sunumlarını yapacaklar” dedi.

Daha Sonra Rektör Yardımcısı Kılıç, “Bir Eş ve Baba Olarak Hz. Peygamber” konusunda, Emekli Müftü Akgül, “Hz. Peygamberin İbadet Hayatı” ve Başvaiz Bölükbaşı ise “Üsve-i Hasene” konusunda sunumlarını gerçekleştirdiler.

Panel sonunda İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından panel katılımcılarına katılım belgesi takdim edildi.