06.12.2017

Müftülük Personeline "Nikah Kıyma" Eğitim Semineri Verildi.

Sivas İl Müftülüğü tarafından düzenlenen eğitim seminerinde Sivas Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü yetkililerince müftülüklerde nikah kıyacak personele eğitim verildi.

İl Müftülüğü Toplantı Salonunda gerçekleştiren seminerde konuşan İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, nikah kıyma yetkisinin şu an için sadece İl ve İlçe Müftülerine verildiğini söyledi.

Müftü Balkan, müftülerin dışında herhangi birine yetki verilmesinin şu an için söz konusu olmadığını aktararak "Uzun zamandan bu yana, bazı tartışmalara sebep olsa da hükümetimizin çıkardığı bir kanunla nikah kıyma yetkisi resmiyete dökülmüş oldu. Nikah kıyma yetkisi olan devlet memurları ve görevlilerinin arasına il ve ilçe müftülükleri de bu şekilde dahil edilmiş oldu. Hepimiz için hayırlı olur inşallah." diye konuştu.

Sürecin güzel olacağını düşündüğünü dile getiren Müftü Balkan, şunları kaydetti:

"Bizim açımızdan da biraz heyecan verici. Bunun ne şekilde nasıl yapılacağı konusunda da bugün Nüfus Müdürümüz bize bilgi verecek. Bu eğitimle birlikte nikah iş ve işlemleri ile ilgili mevzuat ve uygulama kısmını öğrenmiş olacağız. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığımızdan gelen talimatlar doğrultusunda uygulamaya başlayacağız. Allah hayırlı, uğurlu etsin. İnşallah vatanımız, milletimiz, memleketimiz, vatandaşımız için hayırlara vesile olur.”

Daha sonra İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ümmügülsüm Arık, nikah kıyma, nikah kıyılmadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar, nikahı kıyabilecek ya da kıyılamayacak kişiler hakkında müftülük personeline bilgi verdi.

Seminere, Müftü Balkan’ın yanı sıra Müftü Yardımcıları, Vaizler, Şube Müdürleri, Birim Şefleri ve Memurlar katıldı.