21.02.2018

Engelli Meclisi Müftü Balkan’ı makamında ziyaret etti.

Sivas Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Selman Deveci ve yönetimi İl Müftüsü Şükrü Balkan’ı makamında ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Sivas’taki engellilere daha fazla destek olmak ve engellilerin kent yönetimine aktif olarak katılmalarını, kendileri ve kentle ilgili sorunların çözümünde rol almalarını sağlamak, amacıyla engelliler meclisi olarak çalışmalar yaptıklarını dile getiren Deveci, bu kapsamda Sivas’taki camilerde engelsiz cami kalmaması noktasında destek beklediklerini ifade etti.

İl Müftü Şükrü Balkan’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları kaydetti. “Geçtiğimiz yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığımızın ülke genelinde uyguladığı ‘Engelsiz Cami’ projesi kapsamında birçok camimizde özellikle bedensel engellilerin camilere rahat girebilmeleri noktasında gerekli çalışmalar yapıldı. Yeni yapılan camilerimizde ise engellilere uygun alanların yapılmasını şart koşuyoruz. Ancak bu yeterli değil, inşallah ilimizdeki bütün camilerimizde yapacağımız çalışma ile camilere engeli kaldıracağız. Ayrıca bu konuyu önümüzdeki ilk din görevlileri toplantımızda gündeme alacağız” dedi.