30.03.2018

Din Görevlilerine Yönelik Aile Semineri

İl Müftülüğü tarafından din görevlileri ve eşlerine yönelik “Önce Biz, Mutlu ve Huzurlu Aile Seminerleri” başladı.

İl Müftülüğü Konferans salonunda Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ailenin, toplumun en önemli ve değerli bir kurumu olduğuna dikkat çekerek, bir toplumun huzurlu ve mutlu olmasının yolunun aileden geçtiğini söyleyerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi “Din görevlisi toplumun örnek, önder ve özverili kişileridir. Örnek olmak, kişinin ailede ve toplumda diğer insanlar açısından ideal tip olması anlamına gelir. Bu manada topluma örnekliğimiz çok önemlidir. Bizlerde “Önce Biz” sloganıyla din görevlilerimize ve eşlerine  “Mutlu ve Huzurlu Aile Seminerleri” düzenleyerek buradan aldığımız  örneklikle etrafımızdaki ailelerle daha iyi iletişim kuracağız” dedi. 6 haftalık seminer sürecinde sonra Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlileri tarafından seminere katılan din görevlilerinin evlerinde sohbet programları da düzenleneceği belirten Müftü Balkan, son olarak şunları belirtti: “Bizler Peygamber Efendimizin ümmetine örnekliğini her zaman topluma anlatan kişileriz, bizler ilk olarak Efendimizin aile yaşantısını örnek alıp kendi hayatımıza uygulandıktan sonra ancak karşımızdaki insanlara huzurlu ve mutlu aile olmanın yollarından bahsedebiliriz” diye konuştu.

Daha sonra seminerlerini gerçekleştiren Müftü Yardımcısı Dr. Halil Taşpınar katılımcılara “Evliliğin Gerekliliği”, Psikolog Döndü Kuzu ise “Eşler Arasında İletişim ve Problem Çözme Teknikleri” konularında konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Din görevlileri ve eşlerine yönelik “Önce Biz, Mutlu ve Huzurlu Aile Seminerleri” alanında uzman hocaların katılımyla 6 hafta süreyle her hafta Salı günleri İl Müftülüğü konferans salonunda devam edecek.