02.08.2018

Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile düzenlenen "Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı” gerçekleşti

İl Müftülüğü konferans salonunda İlçe Müftüleri, vaizler ve il genelinde görev yapan din görevlilerinin katılımıyla düzenlenen program, Ulu Cami İmam Hatibi Ergün Ceyhan ’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftü Vekili Hüseyin Karayaka’nın açılış konuşmasıyla başladı. Karayaka , Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı İşbirliği ile düzenlenen vekaletle kurban organizasyonunda tanıtım ve halkı teşvik konusunda tüm din görevlilerimize büyük görevler düşmektedir.  Bizler bu organizasyonu sahiplenip üzerimize düşen görevi aktif bir şekilde yerine getireceğiz . dedi programa misafir olarak katılan Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Bayram Demirtaş,  Türkiye Diyanet Vakfı’nın faaliyetlerinden söz ederek,  Sivas Şubesinin bu faaliyetlerdeki katkısına değinerek yapılan faaliyet ve çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti. Demirtaş, ülkemizde ve tüm dünyada mazlumların yolumuzu gözlediğini belirterek vekâletle kurban kesim programının amacı, proje ekibinin oluşturulması, kurban fiyatlarının belirlenmesi, kurbanların satın alınması, bağışların kabulü, kesim ve dağıtım yapılacak ülkelerin belirlenmesi gibi konulara değinerek bağışlar hakkında bilgiler verdi. vekâletle kurban bağış bedelinin 2018 yılında yurt içinde 850 TL, yurt dışında ise 625 TL olduğunu söyleyerek kampanyanın 20 Ağustos’ta sona ereceğini, bağış yapmak isteyenlerin Müftülüklere, Türkiye Diyanet Vakfı Şubelerine ilgili banka ve PTT şubelerine müracaat edebileceklerini ayrıca //bagis.tdv.org  adresinden online olarak bağış yapabileceklerini ifade etti.