04.10.2018

Din görevlileri onuruna kahvaltı düzenlendi.

1-7 Ekim Camiler ve Din ve Görevlileri Haftası dolayısıyla il merkezi ve köylerinde görev yapan din görevlileri onuruna kahvaltı programı düzenlendi. Programa Belediye Başkanı Sami Aydın, Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ’da katıldı.

Belediye Başkanı Aydın ve Vali Yardımcısı Karadağ programda yaptıkları konuşmada din görevlilerinin haftasını tebrik etti.  Ahlaklı bir toplumun yetişmesi için daha fazla çalışması gerektiğini belirten Karadağ, toplumun inşasında din görevlilerinin önemine vurgu yaptı.

İl Müftüsü Yusuf Akkuş’ta,  “Asr-ı saadetten günümüze mescit ve camilerimiz hem Allah’a ibadet edilen hem de ilim ve hikmet öğrenilen şerefli mekânlardır. Bu mekânların değerli temsilcileri sizlersiz. Bir mahallenin, bir şehrin manevi hayatına yön veren sizlersiniz. Bu sorumluluk bilinciyle hareket etmeli ve bu şuurla görevimizi yerine getirmeliyiz” dedi.