25.07.2016

Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Şarkışla'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimi sırasında şehit olanlar için Gülsu Meydanında binlerce kişinin katılımıyla gıyabi cenaze namazı kılındı.

Akşam namazından sonra camilerden çıkan vatandaşlar Şarkışla belediyesi önünde toplandı. Buradan motosikletli guruplar, araç konvoyları ve yaya olarak kortej halinde açılan dev Türk Bayrağı gölgesinde cumhuriyet caddesinden Gülsu meydanına kadar çeşitli sloganlar atılarak gelindi.

Gülsu meydanındaki Gıyabi cenaze namazını Nevşehir Müftü yardımcısı Nazım Haksever kıldırdı. Şehitler için helallik isteyen müftü Haksever okuduğu kuran tilavetinin ardından dua ederek hain saldırıyı lanetledi.

Şarkışla kaymakamı Akif Pektaş, Belediye başkanı Ahmet Turgay Oğuz, İlçe Jandarma komutanı, emniyet müdürü ve binlerce kadın, erkek, çocuk, genç ve yaşlıların da katıldığı Gıyabi Cenaze namazı olaysız bir şekilde dağılırken araç konvoyu şehir turu atmaya devam etti.